BMW M3 Touring: Een Primeur in de Geschiedenis van BMW M

Belangrijkste punten

  • De 2023 BMW M3 Touring is de eerste Touring-versie in de M-reeks van BMW, wat een grote primeur is voor het merk en fans van sportieve stationwagons.
  • Het model biedt indrukwekkende specificaties met een 510 pk sterke motor en tot 650 Nm koppel. Ook is er een optionele xDrive vierwielaandrijving beschikbaar, wat de rijervaring verbetert.
  • De M3 Touring combineert krachtige prestaties met dagelijks gebruiksgemak. De achterbank is neerklapbaar waardoor de bagageruimte uitgebreid kan worden tot 1.510 liter. Dit maakt de auto zeer functioneel voor verschillende doeleinden.
  • Het exterieurontwerp bevat ook onderscheidende kenmerken zoals de uitgebreide wielkasten en het gebruik van carbon. Deze elementen benadrukken het sportieve karakter van de BMW M3 Touring.

Inhoudsopgave

De langverwachte BMW M3 Touring is eindelijk hier. Voor het eerst in de geschiedenis komt BMW M met een M3 Touring, en de automobielwereld is in de ban van dit nieuwe model. Met zijn krachtige 510 pk en optionele xDrive vierwielaandrijving is de BMW M3 Touring klaar om de markt in 2023 te veroveren.

Unieke Combinatie van Prestaties en Praktisch Gebruiksgemak

De nieuwe BMW M3 Touring is meer dan alleen een sportwagen. Het is ook een praktische gezinsauto. Dankzij zijn brede wielkasten en ruime interieur, biedt de M3 Touring voldoende ruimte voor het hele gezin. De achterbank kan worden neergeklapt, waardoor er een indrukwekkende bagageruimte van maximaal 1.510 liter ontstaat. Dit is aanzienlijk meer dan de standaard M3 sedan, die een bagageruimte van 500 liter heeft.

BMW M3 Touring voorkant

Vermogen en Snelheid

De BMW M3 Touring is uitgerust met een 3,0 liter zes in lijn motor die een indrukwekkende 510 pk levert. Daarnaast beschikt hij over een koppel van 650 Nm, waardoor hij in staat is om in slechts 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u te sprinten. De kracht wordt via een 8-traps steptronic transmissie overgebracht op de wielen.

Er is ook een M Driver’s Package beschikbaar voor de M3 Touring. Met dit pakket is de topsnelheid verhoogd tot 290 km/u, waardoor het een van de snelste stationwagens op de markt is.

Exterieur Design

Het exterieur van de BMW M3 Touring is een combinatie van elegantie en agressiviteit. De brede wielkasten en de grote luchtinlaten aan de voorkant geven de auto een stoer en sportief uiterlijk. Het optionele carbon pakket, dat onder andere bestaat uit een carbon dak en carbon spiegelkappen, versterkt dit nog meer.

BMW M3 Touring achterkant

BMW M3 Touring Competition: Het Ultieme Performance Pakket

Voor degenen die op zoek zijn naar een nog sportievere rijervaring, is er de BMW M3 Touring Competition. Dit model biedt dezelfde praktische voordelen als de standaard M3 Touring, maar met een nog agressiever exterieurontwerp en extra vermogen.

Hoogwaardige Uitvoering en Prestaties

De BMW M3 Touring Competition heeft een verhoogd vermogen van 510 pk, en de xDrive vierwielaandrijving zorgt voor optimale grip en tractie, wat bijdraagt aan een ongeëvenaarde rijervaring. Het M Driver’s Package is standaard op dit model, waardoor de topsnelheid verhoogd is tot 290 km/u.

BMW M3 Touring bovenkant

Strak Exterieurontwerp

Het exterieurontwerp van de M3 Touring Competition is nog sportiever dan dat van het standaard model. Het carbon pakket, dat onder andere bestaat uit een carbon dak en carbon spiegelkappen, is standaard op dit model. Bovendien zijn er meer agressieve designelementen toegevoegd, zoals grotere luchtinlaten en een diffuser aan de achterkant.

Beschikbaarheid en Prijs

De BMW M3 Touring en M3 Touring Competition zullen leverbaar zijn vanaf 2023. De exacte prijzen zijn op dit moment nog niet bekend, maar naar verwachting zal de prijs in lijn zijn met die van de huidige M3 modellen.

BMW M3 Touring interieur

Het is duidelijk dat BMW M met de introductie van de BMW M3 Touring en M3 Touring Competition een nieuwe standaard zet in de wereld van de sportieve gezinsauto’s. Met hun krachtige prestaties en ruime interieur zijn deze modellen de perfecte combinatie van sportiviteit en praktisch gebruiksgemak.

De Eerste Impressies: BMW M3 Touring op de Weg

Feedback van Bestuurders

Hoewel de nieuwe BMW M3 Touring en M3 Touring Competition nog niet officieel leverbaar zijn, hebben enkele gelukkige bestuurders al de kans gehad om deze modellen uit te proberen. De algemene feedback is uiterst positief.

Bestuurders prijzen de auto’s om hun krachtige acceleratie, de 510 pk sterke motor en de soepele 8-traps steptronic versnellingsbak. Ze merken ook op dat de xDrive vierwielaandrijving bijdraagt aan een stabiele en gecontroleerde rijervaring, zelfs bij hoge snelheden.

BMW M3 Touring bestuurder

Daarnaast zijn bestuurders onder de indruk van de ruimte die de M3 Touring biedt. De achterbank is comfortabel, en met de stoelen naar beneden geklapt, biedt de bagageruimte een indrukwekkende 1.510 liter. Zelfs met de stoelen omhoog is er nog steeds een ruime 500 liter beschikbaar.

Optioneel M Driver’s Package

Als je de rijervaring van de BMW M3 Touring verder wilt verbeteren, kun je kiezen voor het optionele M Driver’s Package. Dit pakket verhoogt de topsnelheid van de auto van 250 km/u naar een adembenemende 290 km/u. Daarnaast biedt het je ook de kans om een professionele rijtraining te volgen bij BMW’s Driving Experience Center. Hier leer je de volledige capaciteiten van je M3 Touring kennen en krijg je tips om je rijvaardigheid te verbeteren.

Carbon Accenten

Voor een extra vleugje stijl en sportiviteit kun je de BMW M3 Touring aanpassen met verschillende carbon accenten. Deze kunnen zowel aan de binnen- als aan de buitenkant worden toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan een carbon spoiler, diffuser of zij spiegelkappen. Binnenin kun je kiezen voor een carbon dashboard, deurpanelen of stoelranden. Deze hoogwaardige afwerkingen benadrukken het sportieve karakter van de auto en zorgen voor een unieke uitstraling.

BMW M3 Touring Carbon Diffuser

Het gemak van een ruime achterbank en grote bagageruimte

Ondanks zijn sportieve karakter, biedt de BMW M3 Touring ook volop ruimte voor passagiers en bagage. De auto heeft een ruime achterbank waar comfortabel drie personen kunnen zitten. De bagageruimte is minstens zo indrukwekkend: met de achterbank op zijn plek heb je toegang tot 500 liter bagageruimte. Klap je de achterbank neer, dan breidt deze ruimte zich uit naar maar liefst 1.510 liter. Dit maakt de BMW M3 Touring de perfecte auto voor wie sportieve prestaties wil combineren met dagelijks gebruiksgemak.

Conclusie: BMW M3 Touring en M3 Touring Competition

Zowel de BMW M3 Touring als de M3 Touring Competition bieden een indrukwekkende combinatie van sportieve prestaties en praktische bruikbaarheid. Met hun krachtige motoren, strakke exterieur en ruime interieurs zijn ze een perfecte keuze voor degenen die op zoek zijn naar een gezinsauto die niet inlevert op opwinding en rijplezier.

BMW M3 Touring

Met de komst van de eerste BMW M3 Touring in 2023 zet BMW M een nieuwe standaard in het segment van de sportieve gezinsauto’s. Of je nu kiest voor de standaard M3 Touring of de nog krachtigere M3 Touring Competition, je kunt er zeker van zijn dat je een auto krijgt die even indrukwekkend is in de stadsstraten als op de open weg.

Wat maakt de nieuwe BMW M3 Touring 2023 bijzonder?

De BMW M3 Touring 2023 is bijzonder omdat het de allereerste Touring-versie in de M-reeks van BMW is. Dit model combineert sportprestaties met het gebruiksgemak van een stationwagon.

Welke unieke exterieurkenmerken heeft de BMW M3 Touring?

De BMW M3 Touring onderscheidt zich met zijn brede wielkasten, carbon elementen en een agressieve algehele uitstraling die het sportieve karakter van het model benadrukt.

Hoe krachtig is de motor van de BMW M3 Touring?

De motor van de BMW M3 Touring levert indrukwekkende prestaties met een vermogen van 510 pk en een koppel van maximaal 650 Nm.

Wat is de capaciteit van de bagageruimte van de BMW M3 Touring?

De BMW M3 Touring biedt een ruime bagageruimte van 500 liter die kan worden uitgebreid tot 1.510 liter wanneer de achterbank wordt neergeklapt.

Foto van Hugo van Duin
Hugo van Duin
Hoofd redacteur bij Prestige Automotive
Deel dit bericht:

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en reviews van Prestige Automotive.

Deze website maakt gebruik van cookies

Wij maken gebruik van cookies om de optimale gebruikerservaring te bieden.