Een blik op de 10 duurste auto’s ter wereld

Belangrijkste punten

  • Rolls-Royce Sweptail

  • Mercedes-Maybach Exelero

  • Koenigsegg CCXR Trevita

  • Lykan Hypersport

  • Lamborghini Veneno Roadster

  • Ferrari LaFerrari Aperta

  • McLaren P1 LM

  • Aston Martin Valkyrie

  • Pagani Huayra BC

  • Zenvo TS1 GT

Inhoudsopgave

Als autoliefhebbers dromen we er vaak van om een van de duurste auto’s ter wereld te bezitten. Maar wat zijn ze eigenlijk? En hoeveel kosten ze? In deze blogpost kijken we naar de 10 duurste auto’s ter wereld en hoeveel geld het kost om er een te bezitten. Lees verder om erachter te komen!

10. Zenvo TS1 GT – 1,9 miljoen dollar

10 duurste auto's

De Zenvo TS1 GT is een Deense supercar die voor het eerst werd geïntroduceerd in 2016. De TS1 GT wordt aangedreven door een 5,8-liter twin-turbo V8-motor die 1.180 pk en 1.100 nm aan koppel produceert. Daarmee kan hij in slechts 2,8 seconden van 0-100 km/u accelereren en een topsnelheid van 374 km/u bereiken. De TS1 GT is het vlaggenschip van Zenvo en kost ongeveer 1,9 miljoen dollar.

De auto wordt met de hand gebouwd en er worden er slechts drie per jaar geproduceerd. Hij heeft een uniek ontwerp met een koolstofvezel carrosserie, vleugeldeuren en een achterspoiler die automatisch uitklapt bij hoge snelheden. Het interieur is bekleed met leder en Alcantara, en de auto is uitgerust met een infotainmentsysteem van de laatste generatie. De Zenvo TS1 GT is een werkelijk unieke supercar die buitengewone prestaties combineert met exclusieve kenmerken en een prachtig design. Voor degenen die het geluk hebben er een te bezitten, zal de Zenvo TS1 GT overal de aandacht trekken.

9. Pagani Huayra BC – 2,6 miljoen dollar

Pagani Huayra BC

De Pagani Huayra BC is een kunstwerk op wielen. Elk detail, van de gebeeldhouwde carrosserie tot het luxueuze interieur, is perfect ontworpen. Het hart van de Huayra BC is een enorme 7,3-liter V12-motor die een verbazingwekkende 740 pk produceert. Daarmee haalt de Huayra BC een topsnelheid van 350 km/h en accelereert hij van 0-100 km/h in slechts 3,0 seconden. Maar snelheid is niet het enige verkoopargument – de Huayra BC is ook een van de meest exclusieve auto’s ter wereld: er worden er slechts 100 geproduceerd.

Als je het geluk hebt er een te bezitten, kun je er zeker van zijn dat je in iets heel bijzonders rijdt. De Huayra BC is ook ongelooflijk licht, met een gewicht van slechts 1.218 kg. Dat is te danken aan zijn koolstofvezel en aluminium constructie. En al dat vermogen wordt in toom gehouden door een geavanceerd tractiecontrolesysteem. Dus als je op zoek bent naar een kunstwerk dat ook nog eens snel kan rijden, dan is de Pagani Huayra BC de auto voor jou.

8. Aston Martin Valkyrie – 3,2 miljoen dollar

Aston martin Valkyrie

De Aston Martin Valkyrie werd voor het eerst aan het publiek getoond op de Autosalon van Genève in 2018. Het is een product van een samenwerking tussen Aston Martin, Red Bull Racing en Adrian Newey. De auto wordt aangedreven door een atmosferische 6,5L V12-motor en produceert 1.160 pk bij 10.500 tpm en 735 nm aan koppel bij 7.000 tpm. Met een drooggewicht van 1.030 kg heeft hij een vermogen/gewichtsverhouding van 950 W/kg.

De Valkyrie gaat in 2,5 seconden naar de 100 en heeft een topsnelheid van 402 km/h. De carrosserie en het chassis zijn grotendeels gemaakt van koolstofvezel, en de auto heeft actieve aerodynamica en een DRS-systeem. Er zullen slechts 175 auto’s worden gebouwd.

De eerste 25 auto’s zijn AMR Pro-modellen, alleen bedoeld voor circuitraces; ze worden nog lichter dan de standaard Valkyrie, met grotere voor- en achtervleugels voor meer downforce, lichtere wielen met Michelin-raceslicks, verbeterde remmen en afstelling van de ophanging, en een racestoel met vaste rugleuning in plaats van de verstelbare stoel van de standaardauto. En met een prijskaartje van meer dan 3 miljoen dollar is het ook een van de duurste. Maar voor degenen die het geluk hebben om een van deze zeldzame schoonheden in handen te krijgen, zal de Aston Martin Valkyrie een rijervaring als geen ander zijn.

7. McLaren P1 LM – 3,6 miljoen dollar

McLaren P1 LM

De McLaren P1 LM is een aangepaste versie van de McLaren P1 GTR. Hij werd gebouwd door Lanzante Motorsports en heeft een aantal upgrades die hem nog meer op het circuit gericht maken dan de al extreme P1 GTR. Hij beschikt over een aangepaste versie van de 3,8-liter twin-turbo V8-motor van de P1 GTR die 986 pk levert bij 7.500 tpm en 980 nm koppel bij 4.000 tpm. De P1 LM heeft ook een aangepaste ophanging en remmen, evenals andere wielen en banden.

De buitenkant van de auto is opnieuw ontworpen om de aerodynamica te verbeteren, en het interieur is gestript om gewicht te besparen. Het totale resultaat is een auto die ongeveer 100 kg minder weegt dan de P1 GTR en een topsnelheid heeft van 355 km/h. Door deze gewichtsbesparingen weegt de auto nu nog 1.285 kg. Het is ook de eerste productieauto die de Nürburgring in minder dan 7 minuten rondrijdt. Er werden slechts vijf exemplaren van de P1 LM geproduceerd, die allemaal werden verkocht aan klanten in de Verenigde Staten. De basisprijs van de auto bedroeg 3,6 miljoen dollar.

6. Ferrari LaFerrari Aperta – 4,2 miljoen dollar

Ferrari LaFerrari Aperta

De Ferrari LaFerrari Aperta is een speciale editie van de LaFerrari hypercar. De Aperta is een open-top versie van de LaFerrari, en er zullen er slechts 210 worden gebouwd. De LaFerrari Aperta werd onthuld op de Autosalon van Parijs in 2016, en het is de laatste auto die door Ferrari-voorzitter Luca di Montezemolo is goedgekeurd.

De LaFerrari Aperta wordt aangedreven door een 6,3-liter V12-motor die 789 pk en 700 nm koppel levert. De motor is gekoppeld aan een 120 kWh lithium-ion accupakket dat zorgt voor nog eens 163 pk en 260 nm koppel. De combinatie van de gasmotor en de elektromotor geeft de LaFerrari Aperta een totaal vermogen van 952 pk. De LaFerrari Aperta kan in 3,0 seconden van 0 naar 100 km/h accelereren en heeft een topsnelheid van 350 km/h.

5. Lamborghini Veneno Roadster – 4,5 miljoen dollar

Lamborghini Veneno Roadster

De Lamborghini Veneno Roadster is een van de meest exclusieve en gewilde auto’s op de markt. Met een prijskaartje van meer dan 4 miljoen dollar is het ook een van de duurste. Maar voor wie het zich kan veroorloven, is de Veneno Roadster een absolute droomauto. Onder de kap, zit bij de Veneno Roadster een enorme 12-cilinder motor die 750 pk produceert. Dat is genoeg om de auto in slechts 3,0 seconden van 0 naar 100 te brengen en een topsnelheid van 354 km/h te hebben.

En dankzij de lichtgewicht koolstofvezelconstructie weegt de Veneno Roadster slechts 1.430 kg. Dat geeft hem een ongelooflijke vermogen-gewichtsverhouding, waardoor hij een van de snelste auto’s ter wereld is. De buitenkant van de Veneno Roadster is echt een kunstwerk, met zijn agressieve lijnen en scherpe hoeken. En binnenin is de cockpit ontworpen voor een perfecte rijervaring. Als je het geluk hebt een Lamborghini Veneno Roadster te bezitten, kun je er zeker van zijn dat je in een van de meest ongelooflijke auto’s ter wereld rijdt.

4. Lykan Hypersport – 4,5 miljoen dollar

Lykan HyperSport

De Lykan Hypersport is een Libanese supercar met beperkte productie, geproduceerd door W Motors, een in de Verenigde Arabische Emiraten gevestigd bedrijf, dat in 2012 in Libanon werd opgericht met als doel high-performance luxe sportwagens te produceren. Het is de eerste auto die volledig in het Midden-Oosten is ontworpen en geproduceerd. De Lykan Hypersport maakte zijn publieksdebuut op de 2013 Qatar Motor Show.

De auto wordt aangedreven door een door RUF Automobile ontwikkelde vlakke zescilinder met dubbele turbo die 780 pk en 1.000 nm aan koppel produceert. Hij heeft een topsnelheid van 394 km/u en kan in 2,9 seconden van 0 tot 100 km/h accelereren. W Motors heeft plannen om jaarlijks 100 eenheden te produceren als de volledige productie eind 2014 of begin 2015 begint. In februari 2015 werd bekendgemaakt dat de politie van Abu Dhabi twee Lykan HyperSports had gekocht om als patrouillewagens te worden gebruikt.

Tijdens het filmen van Furious 7 werd een van de slechts zeven Lykan HyperSports vernield tijdens een stunt waarbij hij van bovenop de Burj Khalifa werd gedropt, waarmee een Guinness World Record werd gevestigd als “de eerste en enige cabriolet die van die hoogte werd gedropt.” Voor de sprong was meer dan 284 meter kabel nodig, die drie nachten duurde omdat de straten tijdens het filmen ’s nachts waren afgesloten voor verkeer. De vernietiging van de auto veroorzaakte 4,6 miljoen dollar aan schade, waardoor het een van de duurste filmauto’s is die ooit op film is vernietigd.

3. Koenigsegg CCXR Trevita – 4,8 miljoen dollar

Koenigsegg CCXR Trevita

In 2010 bracht Koenigsegg de Trevita uit, een aangepaste versie van de CCXR. Hij werd aangekondigd als ’s werelds meest exclusieve supercar, met een prijskaartje van 4,8 miljoen dollar. Er werden er slechts drie gebouwd. De Trevita valt op door zijn unieke buitenafwerking. De naam “Trevita” is afgeleid van de Zweedse woorden voor “drie” en “wit”, verwijzend naar de unieke lak van de auto.

De auto is gecoat met een diamantachtig materiaal dat “bloemen van titanium” wordt genoemd, wat hem een glinsterende witte afwerking geeft. De kosten van deze coating zijn een van de belangrijkste redenen voor het hoge prijskaartje van de Trevita. Onder de coating is de auto gebouwd op een koolstofvezel monocoque chassis en wordt aangedreven door een twin-supercharged V8 motor. Deze V8 motor levert 1.018 pk en 1.060 nm. Hij kan snelheden bereiken van 410+ km/h en gaat van 0 tot 100 in slechts 2,9 seconden.

2. Mercedes-Maybach Exelero – 8 miljoen dollar

Mercedes-Maybach Exelero

De Mercedes-Maybach Exelero is een unieke auto. De Exelero is een tweezits coupé met een V12-motor die 700 pk levert. Hij kan snelheden bereiken tot 350 kilometer per uur en kan van 0 tot 100 gaan in slechts 4,5 seconden. De Exelero werd gebouwd in opdracht van bandenfabrikant Fulda, en was bedoeld om Fulda’s nieuwe type high-performance band te testen. Hij werd in 2004 gebouwd door het Duitse autobedrijf DaimlerChrysler.

De Exelero heeft een geschat prijskaartje van 8 miljoen dollar. Ondanks het forse prijskaartje heeft de Exelero een thuis gevonden bij verschillende bekende personen, waaronder rapper Birdman en basketballer LeBron James. Voor wie het zich kan veroorloven, is de Exelero het ultieme statussymbool. De Exelero is werkelijk een unieke auto, die het summum van autotechniek vertegenwoordigt.

1. Rolls-Royce Sweptail – 13 miljoen dollar

Rolls-Royce Sweptail

De Rolls-Royce Sweptail is een eenmalig op maat gemaakte auto die in 2017 werd onthuld. Hij is geïnspireerd op coachbuilt auto’s uit de jaren 1920 en 1930. De auto heeft een lengte van 5,8 meter, een breedte van 1,95 meter en een hoogte van 1,37 meter. De Rolls-Royce Sweptail is de duurste nieuwe auto ooit verkocht, met een prijskaartje van 13 miljoen dollar.

De auto heeft onder meer een panoramisch glazen dak, achterwaarts scharnierende koetsdeuren en een bagageruimte die lijkt op de bergruimte van een jacht. Het interieur is bekleed met leder en hout en de stoelen zijn geïnspireerd op die van privé-jets. De Rolls-Royce Sweptail wordt aangedreven door een twin-turbo V12-motor die 563 pk (421 kW) levert. Hij heeft een topsnelheid van 249 km/u en kan in 4,9 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren.

De 10 duurste auto’s op een rij

 1. Rolls-Royce Sweptail
 2. Mercedes-Maybach Exelero
 3. Koenigsegg CCXR Trevita
 4. Lykan Hypersport
 5. Lamborghini Veneno Roadster
 6. Ferrari LaFerrari Aperta
 7. McLaren P1 LM
 8. Aston Martin Valkyrie
 9. Pagani Huayra BC
 10. Zenvo TS1 GT

Dus daar heb je het! De top 10 duurste auto’s ter wereld. Zoals je ziet zijn deze auto’s echte kunstwerken en technische hoogstandjes. Er hangen aan ’s werelds duurste auto’s behoorlijke prijskaartjes! Maar voor echte autoliefhebbers zijn deze prijzen het waard om achter het stuur van een van deze geweldige machines te kruipen. Als je ooit een paar miljoen extra in je zak hebt zitten, is een van deze schoonheden misschien wel de perfecte manier om het uit te geven! Bekijk bij Prestige Automotive wat de duurste auto is die momenteel te koop staat.

Afbeeldingen: Wikimedia

Picture of Hugo van Duin
Hugo van Duin
Hoofd redacteur bij Prestige Automotive
Deel dit bericht:

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en reviews van Prestige Automotive.

Deze website maakt gebruik van cookies

Wij maken gebruik van cookies om de optimale gebruikerservaring te bieden.