Porsche 911 Dakar: sportwagen en offroader in één

Belangrijkste punten

  • Krachtige prestaties: De Porsche 911 Dakar beschikt over een zescilinder boxermotor met 480 pk en is ontworpen voor zowel on- als offroad rijervaringen.
  • Uniek ontwerp: De 911 Dakar onderscheidt zich van andere Porsche 911 modellen door zijn specifieke ontwerpelementen, zoals verhoogde veerwegen, verbeterde remmen en speciale offroad banden.
  • Luxe interieur: Het interieur van de 911 Dakar combineert comfort en stijl, met lederen bekleding, een premium audiosysteem en geavanceerde connectiviteitsopties.
  • Beperkte beschikbaarheid: De Porsche 911 Dakar is een limited edition model, wat betekent dat het moeilijk te verkrijgen is en een hogere prijs heeft dan standaard 911 modellen (€ 306.100 euro zonder opties).

Inhoudsopgave

Inleiding over de Porsche 911

De Porsche 911 is één van de meest iconische en begeerde sportwagens ter wereld. Sinds zijn lancering in 1963 is de Porsche 911 uitgegroeid tot een van de meest populaire modellen van Porsche en blijft het nog steeds één van de meest gewilde wagens onder autoliefhebbers.

Porsche 911 Dakar wagen

Introductie over de Porsche 911 Dakar

De Porsche 911 Dakar is een speciale uitvoering van de Porsche 911 die is ontworpen voor de fanatieke offroad rijder die op zoek is naar een unieke ervaring achter het stuur.

Geschiedenis van de Porsche 911 Dakar

Ontstaan van de Porsche 911

De Porsche 911 werd in 1963 gelanceerd als opvolger van de Porsche 356. Het model was ontworpen om het sportieve imago van Porsche te versterken en bood uitstekende prestaties en een unieke stijl.

Porsche 911 Dakar 1

Evolutie van de Porsche 911

In de jaren sinds zijn lancering is de Porsche 911 doorontwikkeld om aan de eisen en verwachtingen van moderne autorijders te voldoen. Het model heeft diverse verbeteringen ondergaan in termen van technologie, prestaties en stijl, maar is nog steeds herkenbaar als de Porsche 911.

Ontstaan van de Porsche 911 Dakar

De Porsche 911 Dakar is ontstaan als een limited edition model en is bedoeld voor de fanatieke rijder die op zoek is naar een unieke en uitdagende rijervaring. Het model is geïnspireerd op de legendarische Dakar-rally en is speciaal ontworpen voor offroad rijplezier.

Porsche 911 Dakar limted edition

Belangrijkste kenmerken van de Porsche 911 Dakar

De Porsche 911 Dakar is voorzien van diverse bijzondere kenmerken, waaronder verhoogde veerwegen, verbeterde remmen, stalen vering, versterkte wangen en speciale offroad banden, die het model onderscheiden van andere Porsche 911 modellen en het de ideale keuze maken voor de fanatieke rijder die op zoek is naar een unieke en uitdagende rijervaring.

Porsche 911 Dakar kenmerken

Specificaties van de Porsche 911 Dakar

Technische specificaties

De Porsche 911 Dakar is uitgerust met een krachtige zescilinder boxermotor die 353 kw 480 pk vermogen levert. Het model is voorzien van een speciaal ontworpen all-wheel drive-systeem en een sportieve zeventraps automatische transmissie, die zorgen voor een snelle en soepele rijervaring. De 911 dakar heeft een maximale bodemvrijheid tussen de grond en watergevoelige onderdelen van 161 mm. Daarnaast heeft de auto een onbeladen gewicht van 1.605 kg en 355 kg maximaal laadvermogen. Voor brandstof moet er Octaan getal 98 benzine gebruikt worden.

Prestaties

De Porsche 911 Dakar is ontworpen om uitstekende prestaties te leveren, zowel op de weg als offroad. Het model biedt een topsnelheid van ongeveer 240 km/u en heeft een 0 tot 100 km/u van 3,4 s acceleratie.

Porsche 911 Dakar prestaties

Uiterlijk

Het uiterlijk van de Porsche 911 Dakar is ontworpen om de rijder te onderscheiden van de menigte en biedt een unieke en opvallende stijl. Het model is voorzien van diverse specifieke ontwerpelementen, waaronder een speciaal Dakar badge en speciale lichtmetalen velgen. Om het uiterlijk verder uit te breiden kan er nog gekozen worden voor verschillende pakketten zoals de Rallye design pakket en Rallye sport pakket

Binnenkant

De binnenkant van de Porsche 911 Dakar is ontworpen om comfort en stijl te combineren. Het model is voorzien van diverse luxe afwerkingen, waaronder lederen bekleding en een premium audiosysteem. Bovendien biedt het model uitgebreide connectiviteitsopties, waaronder een geavanceerd infotainment-systeem en een draadloos oplaadsysteem.

Porsche 911 Dakar interieur

Rijervaring met de Porsche 911 Dakar

Rijervaring op de weg

De Porsche 911 Dakar biedt een onvergetelijke rijervaring op de weg. Dankzij het krachtige vermogen, de precieze besturing en het uitgebreide comfort, is elke rit een genot. Het model biedt een soepele en verfijnde rijervaring, die het rijden tot een kunst maakt.

Rijervaring offroad

De Porsche 911 Dakar is niet alleen een geweldige auto op de weg, maar ook een uitstekende keuze voor offroad avonturen. Het model is uitgerust met een robuuste ophanging en 4WD systeem, wat betekent dat het uitstekend presteert op gebaande paden en oneffen terrein. Bovendien biedt de Dakar uitstekende tractie en stabiliteit, waardoor rijden op onverharde wegen en oneffen terrein een uitdaging en avontuur wordt. Het model is ook uitgerust met een hoge grondspeling, waardoor obstakels eenvoudig kunnen worden overwonnen.

Porsche 911 Dakar Rijervaring

Vergelijking met andere wagens

De Porsche 911 Dakar is een van de meest geavanceerde wagens op de markt en biedt een uitstekende concurrentiepositie ten opzichte van vergelijkbare modellen. Het model is lastig te vergelijken zelfs met andere 911 modellen zoals de Porsche 911 Turbo. Het model biedt een unieke combinatie van prestaties, stijl en comfort, wat het tot een uitstekende keuze maakt voor liefhebbers die van offroad rijden houden.

Conclusie

Samenvatting van de Porsche 911 Dakar

De Porsche 911 Dakar is een onvergetelijke sportwagen, die een perfecte balans biedt tussen prestaties, stijl en comfort. Met een zescilinder boxermotor die 480 pk maximaal vermogen levert. Het model heeft een rijke geschiedenis en een indrukwekkend ontwerp, en biedt een onvergetelijke rijervaring, zowel op de weg als offroad.

Porsche 911 Dakar offroad

Voordelen en nadelen

Voordelen van de Porsche 911 Dakar zijn onder meer de krachtige prestaties, de precieze besturing, het uitgebreide comfort en het indrukwekkende ontwerp. Nadelen zijn de hoge prijs, het hoge brandstofverbruik en dat het een limited edition is waardoor hij lastig te verkrijgen is.

Porsche 911 Dakar 2 modellen

Aanbeveling voor potentiële kopers

De Porsche 911 Dakar is een uitstekende keuze voor liefhebbers van sportieve rijervaringen en indrukwekkende ontwerpen. Het model biedt een uitstekende balans tussen prestaties, stijl en comfort, en is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een indrukwekkende offroader.

Het model is een uitstekende keuze voor liefhebbers van sportieve rijervaringen, geweldige offroad capaciteiten en indrukwekkende ontwerpen, en biedt een onvergetelijke rijervaring, zowel op de weg als offroad. De consumentenadviesprijs van de 911 Dakar bedraagt € 306.100 euro, zonder opties.

Afbeeldingen afkomstig van: Porsche Newsroom

Picture of Hugo van Duin
Hugo van Duin
Hoofd redacteur bij Prestige Automotive
Deel dit bericht:

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en reviews van Prestige Automotive.

Deze website maakt gebruik van cookies

Wij maken gebruik van cookies om de optimale gebruikerservaring te bieden.