Porsche 911

4.3/5

Gemiddeld scoort de 911 4,3 van de 5 

Rijeigenschappen

De Porsche 911 is een geweldige sportwagen en biedt een scherpe handling en hoge prestaties. Het model staat bekend om zijn uitstekende wegligging en responsieve besturing.

Iconische design

Het iconische design van de 911 is herkenbaar aan zijn sportieve, lange neus, brede heupen en korte achterkant. Het model heeft een lange geschiedenis en is in de loop der jaren nauwelijks veranderd, waardoor het een klassieke en tijdloze uitstraling heeft.

Heerlijke motor

De Porsche 911 is het toonbeeld van prestaties sinds het eerste model in 1964 van de fabrieksvloer rolde, en de motor heeft meer dan vijf decennia bijgedragen aan die reputatie. Alle 911’s worden aangedreven door een zescilinder boxermotor.

Beoordeling

4.5/5

Top Gear

Top Gear geeft de 911 4,5 sterren.

4/5

Autoweek

Autoweek geeft de 911 4 sterren.

4.5/5

Carwow

Carwow geeft de 911 4,5 sterren.

Beschikbare modellen

911 GT3 RS

Porsche 911 GT3 RS

911 Sport Classic

Porsche 911 Sport Classic

911 Dakar

Porsche 911 Dakar

Porsche 911 Carrera

Porsche 911 Carrera Emissie eisen
Top snelheid
0 +
PK's
0 +
0 - 100 km/u
< 0 s

De 911 Carrera is een sportwagen met een krachtige motor en een precieze besturing. Het is een icoon van Porsche en biedt een unieke rijervaring. Met zijn strakke lijnen en indrukwekkende prestaties, is het een waardevol bezit voor elke auto-liefhebber. 

Porsche 911 Targa

Porsche 911 Targa adaptieve cruise
Top snelheid
0 +
PK's
0 +
0 - 100 km/u
< 0 s

De 911 Targa is een sportwagen met een uniek dakontwerp dat een open-luchtgevoel geeft. Het beschikt over een krachtige motor en een precieze besturing, waardoor het een plezier is om te rijden. De 911 Targa is een icoon in de auto industrie en een aanwinst voor elke garage.

Porsche 911 Turbo

Porsche 911 turbo s
Top snelheid
0 +
PK's
0 +
0 - 100 km/u
< 0 s

De 911 Turbo is een sportwagen met een krachtige motor en geweldige prestaties. Het heeft een uniek design met kenmerken zoals scherpe lijnen en een aerodynamische body. Het biedt een ongeëvenaarde rijervaring met een combinatie van snelheid, precisie en comfort.

Porsche 911 GT3

Porsche 911 GT3 aantal deuren
Top snelheid
0
PK's
0
0 - 100 km/u
< 0 s

De Porsche 911 GT3 is een ultieme sportwagen met een atmosferische motor en uitstekende prestaties. Het unieke design en de hoogwaardige afwerking maken het tot een echte blikvanger op de weg. Met zijn uitzonderlijke rijdynamiek en innovatieve technologieën is de 911 GT3 een droomauto voor elke autoliefhebber. 

Porsche 911 GT3 RS

Porsche 911 GT3 RS
Top snelheid
0
PK's
0
0 - 100 km/u
0 s

De 911 GT3 RS is ontworpen voor het circuit en biedt indrukwekkende prestaties en rijervaring. Het is een beperkt beschikbare en exclusieve auto, gericht op de meest veeleisend liefhebbers van Porsche. Het is een must-have voor elke verzamelaar of liefhebber van high-performance sportwagens.

Porsche 911 Sport Classic

Porsche 911 Sport Classic
Top snelheid
0
PK's
0
0 - 100 km/u
0 s

De 911 Sport Classic is een exclusieve uitvoering van de iconische 911. Het model is beperkt geproduceerd en beschikt over unieke designkenmerken, zoals een “ducktail” achterspoiler. De 911 Sport Classic is een droomauto voor velen en een echt verzamelobject.

Porsche 911 Dakar

Porsche 911 Dakar
Top snelheid
0
PK's
0
0 - 100 km/u
0 s

De 911 Dakar is een unieke en krachtige sportwagen met indrukwekkende off-road capaciteiten. Het heeft een flat-6 motor en een handgeschakelde transmissie. Het is een zeldzaam model en is zeer gewild onder verzamelaars en liefhebbers van Porsche.

Veelgestelde over de 911

De prijs van een Porsche 911 varieert afhankelijk van het model en de uitvoering. In Nederland begint de prijs van een nieuwe Porsche 911 bij ongeveer € 164.400 en kan oplopen tot meer dan € 378.000 met de nieuwere modellen. Je kan kiezen tussen de verschillende uitvoeringen, van de Carrera tot de Sport Classic, de prijzen hiervan kunnen erg verschillen.

De Porsche 911 Carrera is het instapmodel van de 911 serie. Het is de goedkoopste versie van de 911. De prijs van de 911 Carrera start rond de € 164.400, afhankelijk van de uitvoering en de uitrusting. Als je kijkt naar occasions en de verschillende varianten, van de laatste generatie, die daar te koop staan is de goedkoopste rond de € 130.000.

Porsche modellen zijn vaak waardevaste auto’s, vooral oudere, zeldzame modellen. Veel Porsche verzamelaars beschouwen ze als investeringen en de waarde van deze modellen kan stijgen met de tijd. Oudere 911 modellen, zoals de 911 2.7 RS uit de jaren ’70, zijn bijvoorbeeld bekend om hun waardestijging.

Echter, zoals bij elke auto, de waarde kan variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de staat van onderhoud, hoeveelheid kilometers, het aantal eigenaren, enz. Het is verstandig om onderzoek te doen naar de specifieke auto waarin je geïnteresseerd bent en te praten met experts in de Porsche markt om een idee te krijgen van de waarde.

Het is ook belangrijk om op te merken dat nieuwere modellen van Porsche minder waardevast zijn dan oudere modellen, dus het is belangrijk om te overwegen of je de auto als investering wilt gebruiken of als vervoer.

De Porsche 911 Turbo S is momenteel de snelste 911 die Porsche produceert. De Turbo S heeft een 3,7 liter zescilinder boxermotor met twee turbo’s die 650 pk en 800 Nm aan vermogen produceert. De Turbo S heeft een topsnelheid van 330 km/u en kan van 0-100 km/u in 2,7 seconden versnellen. Daarnaast heeft de Turbo S vierwielaandrijving waardoor de auto het vermogen goed op de weg kwijt kan.

Het is belangrijk om op te merken dat Porsche regelmatig nieuwe modellen uitbrengt en de snelste 911 kan veranderen in de toekomst.

De beste Porsche 911 is subjectief en afhankelijk van persoonlijke voorkeur en gebruiksdoel. Veel mensen beschouwen de Porsche 911 GT3 als een van de beste modellen vanwege zijn uitstekende prestaties en rijdynamiek. Anderen beschouwen de 911 Turbo S als de beste vanwege zijn enorme vermogen en snelheid. De 911 Carrera S en de 911 GT3 RS zijn ook populair vanwege hun uitstekende prestaties en rijdynamiek. En anderen kiezen weer voor de 911 Turbo S cabriolet voor het openluchtgevoel.

Het is aan te raden om testritten te maken in verschillende versies en te beslissen welke het beste bij jou past.

Alle moderne Porsche modellen zijn over het algemeen betrouwbaar, maar sommige modellen worden als meer betrouwbaar beschouwd dan andere. De Porsche 911 en de Porsche Boxster zijn bijvoorbeeld bekend om hun betrouwbaarheid, terwijl de Porsche Panamera en de Porsche Cayenne iets meer problemen kunnen hebben.

Echter, de betrouwbaarheid van een Porsche kan ook afhangen van hoe goed het is onderhouden en hoe het is gebruikt. Een Porsche die goed is onderhouden en niet te veel stadsverkeer heeft gereden, zal minder problemen hebben dan een auto die slecht is onderhouden of veel stadsverkeer heeft gereden.

Het is aan te raden om onderzoek te doen naar de specifieke auto waarin je geïnteresseerd bent en te praten met experts in de Porsche markt om een idee te krijgen van de betrouwbaarheid.

Porsche rijden kan duur zijn in vergelijking met andere merken, afhankelijk van het model en de uitvoering. De kosten van een Porsche omvatten niet alleen de aankoopprijs, maar ook de onderhoudskosten, verzekeringskosten, brandstofkosten en eventuele reparaties.

Bijvoorbeeld, de onderhoudskosten voor een Porsche kunnen hoger zijn dan voor andere merken, omdat de onderdelen duurder kunnen zijn en sommige reparaties specialistischer zijn. Hetzelfde geldt voor verzekeringskosten; Porsche modellen kunnen hoger worden gewaardeerd door verzekeringsmaatschappijen, wat resulteert in hogere verzekeringspremies.

Echter, de kosten kunnen variëren afhankelijk van het specifieke model, de uitvoering en de regio. Het is verstandig om onderzoek te doen naar de specifieke auto waarin je geïnteresseerd bent en te praten met experts in de Porsche markt om een idee te krijgen van de verwachte kosten.

Alternatieven

Weet je nog niet precies welk model je wilt?

Nog niet kunnen besluiten welk 911 model het beste bij je past? Bekijk de volledige 911 collectie die er zijn.

Deze website maakt gebruik van cookies

Wij maken gebruik van cookies om de optimale gebruikerservaring te bieden.