De 1987 Porsche 911 Targa: Ontdek de tijdloze charme

Belangrijkste punten

  • De 1987 Porsche 911 Targa is een tijdloze klassieker met een uniek ontwerp, zoals het kenmerkende Targa dak, dat een cabriolet achtige rijervaring biedt met de stevigheid en veiligheid van een coupé.
  • De auto wordt aangedreven door een 3,2 liter zescilinder boxermotor met een vermogen van 217 pk, wat zorgt voor uitstekende prestaties en een opwindende rijervaring.
  • De 1987 Porsche 911 Targa heeft een uitstekend investeringspotentieel vanwege de toenemende verzamelaarswaarde en de tijdloze aantrekkingskracht op liefhebbers en verzamelaars van klassieke sportwagens.
  • Goed onderhoud van de auto is cruciaal om de betrouwbaarheid, waarde en prestaties van de 1987 Porsche 911 Targa te behouden, hoewel de onderhoudskosten hoger kunnen zijn dan bij een moderne auto.

Inhoudsopgave

De 1987 Porsche 911 Targa is een adembenemende klassieker die autoliefhebbers en verzamelaars blijft fascineren. In deze diepgaande verkenning van de tijdloze schoonheid en prestaties van deze iconische sportwagen, nemen we je mee op een reis door de rijke geschiedenis, technische specificaties en unieke kenmerken van de Targa. Ontdek waarom de 1987 Porsche 911 Targa een begeerde klassieker is en hoe deze auto zijn stempel heeft gedrukt op de autowereld.

1987 Porsche 911 Targa

De geschiedenis van de Porsche 911 Targa

Het ontstaan van de Targa

De Porsche 911 Targa werd geïntroduceerd in 1966 als antwoord op de groeiende vraag naar een veiligere en meer praktische versie van de Porsche 911 Cabriolet. Het idee achter de Targa was om een auto te creëren met een open dak, zonder dat dit ten koste ging van de structurele integriteit en veiligheid.

De evolutie van de Targa door de jaren heen

Door de jaren heen is de Targa geëvolueerd, waarbij verschillende generaties hun eigen unieke eigenschappen hebben. De 1987 Porsche 911 Targa maakt deel uit van de zogenaamde G serie, die werd geproduceerd tussen 1974 en 1989. Deze generatie staat bekend om zijn verbeterde prestaties, luxere interieur en verfijnde styling.

Technische specificaties

Motor en prestaties

De 1987 Porsche 911 Targa wordt aangedreven door een 3,2 liter zescilinder boxermotor met een vermogen van 218 pk en een koppel van 264 Nm. De auto accelereert van 0 naar 100 km/u in ongeveer 6,1 seconden en heeft een topsnelheid van 245 km/u.

Porsche 911 Targa motor

Ophanging en remmen

De ophanging van de 1987 Porsche 911 Targa bestaat uit onafhankelijke wielophangingen met schroefveren en telescopische schokdempers. De auto is voorzien van geventileerde schijf remmen op alle vier de wielen, wat zorgt voor uitstekende remprestaties en een betere wegligging.

Unieke kenmerken van de 1987 Porsche 911 Targa

Targa dak

Het meest opvallende kenmerk van de Porsche 911 Targa is het unieke Targa dak. Dit dak bestaat uit een afneembaar middengedeelte en een vaste glazen achterruit. Het zorgt voor een cabriolet achtige rijervaring, terwijl het tegelijkertijd de stevigheid en veiligheid van een coupé behoudt.

Exterieur design

De 1987 Porsche 911 Targa heeft een onmiskenbaar klassiek silhouet, met zijn aflopende daklijn en brede heupen. Het exterieur is voorzien van subtiele details zoals de geïntegreerde mistlampen en de kenmerkende ‘whale tail’ achterspoiler, die bijdraagt aan de aerodynamica en stabiliteit van de auto.

Porsche 911 Targa achterkant

Interieur design

Het interieur van de 1987 Porsche 911 Targa straalt luxe en comfort uit. Het is voorzien van lederen bekleding, een driespaaks stuurwiel en een uitgebreide reeks instrumenten en bedieningselementen. Verder is de auto uitgerust met elektrische ramen, airconditioning en een hoogwaardig audiosysteem.

Rijervaring

Weggedrag

De 1987 Porsche 911 Targa staat bekend om zijn uitstekende weggedrag en wendbaarheid. De auto is zeer responsief en gemakkelijk te besturen, dankzij de goed uitgebalanceerde gewichtsverdeling en het precieze stuurgedrag. De krachtige motor en soepele versnellingsbak zorgen voor een opwindende rijervaring.

Porsche 911 Targa achterkant 1

Comfort

Naast zijn sportieve prestaties, biedt de 1987 Porsche 911 Targa ook een comfortabele rijervaring. Het interieur is ruim en goed geïsoleerd, waardoor het geluid van de motor en de wind minimaal is. De ophanging absorbeert oneffenheden in het wegdek, waardoor de auto soepel en comfortabel rijdt.

Verzamelaarswaarde en investeringspotentieel

De 1987 Porsche 911 Targa is een zeer gewilde klassieker onder verzamelaars en liefhebbers van sportwagens. De auto heeft een uitstekend investeringspotentieel, aangezien de prijzen voor goed onderhouden exemplaren blijven stijgen. De tijdloze aantrekkingskracht en het onderscheidende ontwerp maken de 1987 Targa tot een uitstekende investeringskeuze.

Onderhoud en kosten

Het onderhoud van een 1987 Porsche 911 Targa kan kostbaar zijn, maar is van cruciaal belang om de waarde en prestaties van de auto te behouden. Regelmatige olieverversingen, het vervangen van de distributieriem en het controleren van de remmen en banden zijn enkele van de belangrijkste onderhoudstaken. Hoewel de onderhoudskosten hoger kunnen zijn dan bij een moderne auto, is het belangrijk om te onthouden dat een goed onderhouden klassieke Porsche zijn waarde op de lange termijn zal behouden of zelfs zal zien stijgen.

1987 Porsche 911 Targa interieur

Conclusie

De 1987 Porsche 911 Targa is een tijdloze klassieker die zowel opwindende rijprestaties als een luxueuze rijervaring biedt. Met zijn unieke ontwerp, krachtige motor en uitstekende wegligging, is het geen verrassing dat deze auto zo populair is onder liefhebbers en verzamelaars. Als je overweegt om te investeren in een klassieke sportwagen, is de 1987 Porsche 911 Targa een uitstekende keuze.

Afbeeldingen: overdeheiligekoe

Hugo van Duin
Hugo van Duin
Hoofd redacteur bij Prestige Automotive
Deel dit bericht:

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en reviews van Prestige Automotive.

Deze website maakt gebruik van cookies

Wij maken gebruik van cookies om de optimale gebruikerservaring te bieden.