De top 10 duurste sportauto’s ter wereld

Belangrijkste punten

 1. Bugatti La Voiture Noire ($19 miljoen)
 2. Pagani Zonda HP Barchetta ($16 miljoen)
 3. Bugatti Centodieci ($9 miljoen)
 4. Mercedes-Benz Maybach Exelero ($8 miljoen)
 5. Koenigsegg CCXR Trevita ($4,8 miljoen)
 6. Lamborghini Veneno Roadster ($4,5 miljoen)
 7. McLaren P1 LM ($3,6 miljoen)
 8. Lykan Hypersport ($3,4 miljoen)
 9. Bugatti Veyron Mansory Vivere ($3,4 miljoen)
 10. Pagani Huayra BC ($2,8 miljoen)

Inhoudsopgave

Ben je klaar om je ogen te laten schitteren en je hart sneller te laten kloppen? Hier presenteren we de absolute top 10 duurste sportauto’s ter wereld, een lijst die zowel adembenemend als verbazingwekkend is. Deze ongelooflijke machines, gecreëerd door de beste autofabrikanten, combineren luxe, prestaties en exclusiviteit op een manier die zelfs de meest veeleisende autoliefhebbers sprakeloos achterlaat. In dit artikel nemen we je mee op een opwindende reis langs de meest begeerde en onbereikbare sportauto’s op de markt, auto’s die het toppunt van technologische innovatie en ultieme snelheid vertegenwoordigen. Gordel om, het wordt een wilde rit!

Wat maakt sportauto’s zo aantrekkelijk voor liefhebbers?

Sportauto’s zijn meer dan alleen een vervoermiddel. Ze zijn een symbool van luxe, prestaties en technologische innovatie. Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan de aantrekkingskracht van sportauto’s:

Snelheid en prestaties

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen zich aangetrokken voelen tot sportauto’s, is vanwege hun indrukwekkende snelheid en prestaties. Deze voertuigen zijn ontworpen om topsnelheden en acceleratie te bereiken die ver boven die van gewone auto’s liggen. De krachtige motoren en geavanceerde technologieën die in deze auto’s worden gebruikt, zorgen ervoor dat ze ongelooflijke prestaties op de weg kunnen leveren.

Duurste sportauto Bugatti Chiron Super sport

Uniek en opvallend design

Sportauto’s staan bekend om hun unieke en opvallende ontwerpen. Autoliefhebbers worden vaak aangetrokken door de gestroomlijnde en aerodynamische vormgeving, die bijdraagt aan de prestaties en snelheid van deze voertuigen. Bovendien worden sportauto’s vaak geproduceerd in beperkte oplagen, wat bijdraagt aan hun exclusiviteit en zeldzaamheid.

Technologische innovatie

De nieuwste technologieën en materialen worden vaak voor het eerst toegepast in sportauto’s voordat ze in de reguliere auto-industrie terechtkomen. Dit kan variëren van lichtgewicht composietmaterialen tot geavanceerde aandrijfsystemen en aerodynamische innovaties. Hierdoor zijn sportauto’s vaak een toonbeeld van technologische vooruitgang en een bron van inspiratie voor autoliefhebbers.

Exclusiviteit en status

Het bezit van een sportauto kan worden gezien als een teken van succes en financiële prestaties. Veel van deze voertuigen zijn zo zeldzaam en kostbaar dat alleen de allerrijksten ze zich kunnen veroorloven. Als gevolg hiervan worden sportauto’s vaak gezien als een statussymbool en een manier om jezelf te onderscheiden van anderen.

Duurste sportauto ter wereld

De duurste sportauto ter wereld; een droom voor velen?

De duurste auto’s ter wereld zijn vaak het resultaat van jarenlange ontwikkeling en innovatie. Ze vertegenwoordigen het beste van wat de auto-industrie te bieden heeft op het gebied van prestaties, design en technologie. In de volgende secties van dit artikel zullen we de top 10 duurste sportauto’s ter wereld in detail bespreken, inclusief hun specificaties, exclusieve eigenschappen en wat hen zo uniek en waardevol maakt.

Top 10 duurste sportauto’s ter wereld:

1. Bugatti La Voiture Noire (17 miljoen euro) 

De Bugatti La Voiture Noire is de duurste nieuwe auto ter wereld met een prijskaartje van maar liefst $19 miljoen. Deze unieke bolide is geïnspireerd op de legendarische Bugatti Type 57 SC Atlantic uit de jaren 1930 en de Bugatti Chiron. De La Voiture Noire wordt aangedreven door een krachtige 8,0 liter W16 motor met een vermogen van 1500 pk. Het exclusieve, handgemaakte koolstofvezel koetswerk en het luxueuze interieur maken deze zwarte auto tot een echt kunstwerk. Het is de duurste auto ooit gebouwd door Bugatti. 

Bugatti La Voiture Noire

2. Pagani Zonda HP Barchetta (15 miljoen euro) 

De Pagani Zonda HP Barchetta is een van de meest exclusieve en zeldzame sportauto’s ter wereld, met slechts drie exemplaren geproduceerd. De HP Barchetta wordt aangedreven door een 7,3 liter V12-motor die maar liefst 800 pk levert. Het unieke ontwerp van de auto omvat een open cockpit, een lage voorruit en een opvallende achterkant met een centrale uitlaat en een haaienvin. Het interieur is afgewerkt met hoogwaardige materialen zoals koolstofvezel, aluminium en leder.

Pagani Zonda HP Barchetta

3. Bugatti Centodieci (8 miljoen euro) 

De Bugatti Centodieci is een eerbetoon aan de iconische Bugatti EB110 uit de jaren 1990 en is gelimiteerd tot slechts 10 exemplaren. Met een prijskaartje van $9 miljoen is het een van de duurste sportauto’s ter wereld. De Centodieci wordt aangedreven door een 8,0 liter W16 motor die een indrukwekkende 1600 pk levert. Het design van de auto is een moderne interpretatie van de klassieke EB110 en omvat kenmerkende elementen zoals de vijf ronde luchtinlaten aan de zijkant en de wigvormige carrosserie.

Bugatti Centodieci

4. Mercedes-Benz Maybach Exelero (7 miljoen euro) 

De Mercedes Benz Maybach Exelero is een unieke sportwagen die in 2004 werd onthuld als een samenwerking tussen Mercedes-Benz en bandenfabrikant Fulda. De Exelero wordt aangedreven door een 5,9 liter V12 biturbo motor die 700 pk levert en een topsnelheid van 351 km/u kan bereiken. Het exterieur van de auto is geïnspireerd op de luxueuze Maybach limousines, terwijl het interieur is voorzien van hoogwaardige materialen zoals leder, suède en koolstofvezel.

Mercedes Benz Maybach Exelero

5. Koenigsegg CCXR Trevita (4,3 miljoen euro) 

De Koenigsegg CCXR Trevita is een zeer zeldzame en exclusieve sportauto, met slechts twee geproduceerde exemplaren. Het meest opvallende kenmerk van deze auto is het unieke exterieur, dat is bedekt met een laag van echte diamanten. De speciale “Trevita” coating bestaat uit koolstofvezel dat is doordrenkt met diamantstof, wat zorgt voor een sprankelend effect. De CCXR Trevita wordt aangedreven door een 4,8-liter V8-motor met dubbele turbo’s, die 1018 pk levert en een topsnelheid van meer dan 400 km/u kan bereiken.

Koenigsegg CCXR Trevita

6. Lamborghini Veneno Roadster (4,1 miljoen euro) 

De Lamborghini Veneno Roadster is een van de meest zeldzame en exclusieve sportauto’s ter wereld, met slechts negen geproduceerde exemplaren. Deze auto is ontworpen ter ere van het 50-jarig jubileum van Lamborghini en heeft een opvallend, agressief design dat is geoptimaliseerd voor aerodynamica en stabiliteit. De Veneno Roadster wordt aangedreven door een 6,5 liter V12 motor die 750 pk levert en een topsnelheid van 355 km/u kan bereiken.

Lamborghini Veneno Roadster

7. McLaren P1 LM (3,3 miljoen euro) 

De McLaren P1 LM is een straat legale versie van de McLaren P1 GTR raceauto en is gelimiteerd tot slechts zes exemplaren. Deze auto is ontworpen voor optimale prestaties op zowel de openbare weg als het circuit en wordt aangedreven door een hybride aandrijfsysteem dat bestaat uit een 3,8 liter V8 motor en een elektromotor, die samen 986 pk leveren. Het aerodynamische ontwerp en het lichtgewicht koetswerk van koolstofvezel dragen bij aan de indrukwekkende prestaties van deze exclusieve sportauto.

McLaren P1 LM

8. Lykan Hypersport (3,1 miljoen euro) 

De Lykan Hypersport is een zeldzame en opvallende sportauto die is geproduceerd door het in Dubai gevestigde bedrijf W Motors. Deze auto wordt aangedreven door een 3,7 liter zescilinder boxermotor met dubbele turbo’s, die 780 pk levert en een topsnelheid van 395 km/u kan bereiken. Het futuristische design van de Lykan Hypersport omvat unieke kenmerken zoals diamant gecoate Led-koplampen en een holografisch display in het interieur.

Lykan HyperSport

9. Bugatti Veyron Mansory Vivere (3,1 miljoen euro) 

De Bugatti Veyron Mansory Vivere is een limited edition van de beroemde Bugatti Veyron, gecreëerd door de Duitse tuner Mansory. Deze exclusieve sportauto is voorzien van een opvallend koolstofvezel koetswerk met unieke aerodynamische elementen en een luxueus interieur met hoogwaardige materialen. De Veyron Mansory Vivere wordt aangedreven door een 8,0 liter W16 motor met vier turbo’s, die 1200 pk levert en een topsnelheid van 410 km/u kan bereiken.

mansory bugatti veyron vivere

10. Pagani Huayra BC (2,6 miljoen euro) 

De Pagani Huayra BC is een zeer exclusieve en krachtige versie van de Pagani Huayra en is vernoemd naar Benny Caiola, een goede vriend en eerste klant van oprichter Horacio Pagani. Deze gelimiteerde sportauto wordt aangedreven door een 6,0 liter V12 motor met dubbele turbo’s, die 789 pk levert. Het koetswerk is gemaakt van een speciaal soort koolstofvezel dat lichter en sterker is dan het materiaal dat in de standaard Huayra wordt gebruikt. Het interieur is voorzien van handgemaakte details en luxueuze materialen zoals leder en alcantara.

Pagani Huayra BC

Lijst van duurste eervolle vermeldingen

 1. Rolls-royce sweptail: heeft een prijskaartje van 11 miljoen, maar is geen echte sportwagen dus daarom niet vernoemd in deze lijst.
 2. Ferrari Pininfarina Sergio: zijn er slechts 6 exemplaren van gebouwd en kost 4,3 miljoen, exclusief belastingen.
 3. Aston Martin Valkyrie: is Aston Martin hun nieuwste hypercar en heeft een prijskaartje van 3,2 miljoen.
 4. Bugatti Divo: Is een gelimiteerde hypercar van Bugatti en heeft een prijskaartje van 5 miljoen zonder alle belastingen. 
 5. Bugatti Chiron Super Sport 300+: Is de Bugatti die meer dan 300 miles per uur heeft gereden en is gelimiteerd tot 30 stuks met een prijskaartje van 3,5 miljoen, exclusief belastingen.
 6. Lamborghini Sian: Is de V12 gelimiteerde editie van Lamborghini. Deze wagen kan van 0 naar 100 km/u in 2,8 seconden en een topsnelheid van 350 kilometer per uur behaalt. Hij is gelimiteerd tot 63 stuks en kost 3,3 miljoen. 

Conclusie

Waarom zijn deze sportauto’s zo duur?

De sportauto’s in deze top 10 zijn zo duur vanwege hun exclusiviteit, geavanceerde technologie, prestaties en unieke design. Veel van deze voertuigen worden in zeer beperkte oplagen geproduceerd, wat betekent dat de vraag vaak groter is dan het aanbod. Daarnaast zijn deze sportauto’s vaak het resultaat van jarenlange ontwikkeling en innovatie, wat zich vertaalt in een hoog prijskaartje.

Bugatti Chiron Pur Sport Duurste sportauto ter wereld

Zijn deze sportauto’s het geld waard?

Of deze sportauto’s het geld waard zijn, hangt af van het perspectief van de koper. Voor verzamelaars en liefhebbers van exclusieve auto’s kan het bezit van een van deze zeldzame en waardevolle voertuigen een ultieme droom zijn en een teken van succes. Anderen zouden kunnen stellen dat er goedkopere alternatieven zijn die vergelijkbare prestaties en design bieden. Uiteindelijk is het een kwestie van persoonlijke voorkeur en prioriteiten.

Picture of Hugo van Duin
Hugo van Duin
Hoofd redacteur bij Prestige Automotive
Deel dit bericht:

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en reviews van Prestige Automotive.

Deze website maakt gebruik van cookies

Wij maken gebruik van cookies om de optimale gebruikerservaring te bieden.