De Iconische Porsche 911 2.4 Targa: Een Tijdloze Klassieker Onder de Sportwagens

Belangrijkste punten

  • De Porsche 911 2.4 Targa heeft een unieke dakconstructie met een afneembaar dakpaneel, wat zorgt voor een open rijervaring zonder in te boeten aan veiligheid en stijfheid.
  • De 2.4 liter zescilinder boxermotor levert indrukwekkende prestaties, met een vermogen variërend van 130 tot 190 pk en een koppel tussen de 206 en 216 Nm, afhankelijk van het model.
  • Het interieur van de Porsche 911 2.4 Targa combineert comfort en sportiviteit, met leer beklede stoelen en een functioneel en ergonomisch ontworpen dashboard.
  • De tijdloze vormgeving van de Porsche 911 2.4 Targa, met zijn gestroomlijnde silhouet, ronde koplampen en elegante taillelijn, maakt de auto aantrekkelijk en iconisch tot op de dag van vandaag.

Inhoudsopgave

Wanneer je praat over klassieke sportauto’s die een blijvend effect op de autowereld hebben gehad, staat de Porsche 911 2.4 Targa hoog op de lijst. Deze legendarische wagen heeft een speciale plaats in de Porsche geschiedenis en wordt gekoesterd door verzamelaars en autoliefhebbers wereldwijd. Laten we ons verdiepen in deze opmerkelijke klassieker en ontdekken wat hem zo uitzonderlijk maakt.

De oorsprong van de Porsche 911 2.4 Targa

Het begin van het Targa idee

Het idee achter de Targa ontstond in de jaren 60, toen Porsche een auto wilde ontwikkelen die zowel de cabriolet- als coupé ervaring kon bieden. Het doel was een voertuig te creëren dat een open rijervaring kon bieden zonder concessies te doen aan veiligheid en structurele stijfheid. Zo ontstond het Targa concept: een auto met een afneembaar dakgedeelte en een vaste veiligheidsbeugel achter de voorstoelen.

Porsche 911 2.4 Targa idee

De lancering van de Porsche 911 2.4 Targa in 1973

De Porsche 911 2.4 Targa werd in 1973 op de markt gebracht, als opvolger van de eerdere 911 Targa met een 2.2 liter motor. De 2.4 Targa combineerde het typerende 911 design met het baanbrekende Targa dak en creëerde zo een unieke en gewilde sportauto.

De essentie en ontwerpprincipes van de 911 2.4 Targa

De 911 2.4 Targa hield vast aan de ontwerpprincipes van Porsche, met strakke lijnen, een opvallende achterruit en het onmiskenbare profiel van een Porsche 911. Het Targa dak gaf het ontwerp een extra dimensie en zorgde voor een unieke uitstraling die de wagen nog aantrekkelijker maakte voor liefhebbers van sportauto’s.

Technische Details en Rijprestaties

Krachtbron: 2.4 liter zescilinder boxermotor

De Porsche 911 2.4 Targa beschikt over een krachtige 2.4 liter zescilinder boxermotor. Deze luchtgekoelde motor staat bekend om zijn compactheid en laag zwaartepunt, wat resulteert in de soepele en krachtige rijervaring waar Porsche om geroemd wordt.

Porsche 911 2.4 Targa

Paardenkracht en koppel

De 2.4 liter motor in de 911 Targa levert een aanzienlijke hoeveelheid paardenkracht en koppel, wat garant staat voor indrukwekkende prestaties. Afhankelijk van het model (T, E of S), varieert het vermogen van 130 tot 190 pk, en het koppel tussen de 206 en 216 Nm.

Versnellingsbak en aandrijving

De Porsche 911 2.4 Targa is uitgerust met een handmatige versnellingsbak met vier of vijf versnellingen, afhankelijk van de versie. Dit zorgt voor een authentieke en betrokken rijervaring. De achterwielaandrijving biedt een uitstekende grip en dynamiek, waardoor de auto een genot is om te besturen.

Maximumsnelheid en acceleratie

De krachtige motor en het lichte gewicht van de 911 Targa zorgen voor indrukwekkende prestaties. Afhankelijk van de uitvoering kan de topsnelheid oplopen tot 230 km/u, en de acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 7,5 seconden worden bereikt.

Porsche 911 2.4 Targa krachtbron

Remsysteem en ophanging

De Porsche 911 2.4 Targa is uitgerust met schijfremmen op alle vier de wielen, wat zorgt voor krachtige remprestaties. De onafhankelijke ophanging, met MacPherson veerpoten aan de voorkant en een semi-onafhankelijk systeem aan de achterkant, biedt een perfect evenwicht tussen rijcomfort en wegligging.

Targa Design en Eigenschappen

Bijzondere Targa dakstructuur

De Porsche 911 2.4 Targa onderscheidt zich van zijn soortgenoten door zijn speciale dakstructuur. Het inventieve Targa dak, bestaande uit een afneembaar paneel, biedt een cabriolet achtige rijervaring zonder in te leveren op veiligheid en stevigheid. Dit design heeft bijgedragen aan de iconische reputatie van de auto en blijft een favoriet onder autoliefhebbers.

Porsche 911 Targa dak

De stalen rolbeugel en het ontwerp van de achterruit

Een kenmerkend element van de 911 2.4 Targa is de solide rolbeugel achter de voorstoelen, die zowel extra bescherming als een opvallend uiterlijk biedt. De rolbeugel, afgewerkt met roestvrij staal, geeft de auto een herkenbaar en tijdloos profiel. Het ontwerp van de achterruit, iets groter en meer gebogen dan bij de coupé, zorgt voor een uitstekend zicht naar achteren en versterkt het unieke karakter van de Targa.

Binnenkant en instrumentenpaneel

Het interieur van de Porsche 911 2.4 Targa vormt een ideale mix van comfort en sportiviteit. De met leer beklede stoelen zorgen voor uitstekende steun, terwijl het instrumentenpaneel is ontworpen met het oog op functionaliteit en ergonomie. De meters zijn gemakkelijk af te lezen en het stuurwiel is ideaal geplaatst voor een geweldige rijervaring.

Porsche 911 Targa sportiviteit

Buitenkant: klassiek design en details

De Porsche 911 2.4 Targa beschikt over een klassiek design dat tot op heden aantrekkelijk en iconisch blijft. Het aerodynamische silhouet, de ronde koplampen en de elegante vormgeving zorgen voor een blijvende indruk. Verfijnde details, zoals de chromen raamomlijstingen en de luchtroosters achter de portieren, versterken het verfijnde en onderscheidende uiterlijk van de wagen.

Wat maakt de Porsche 911 2.4 Targa zo uniek?

De Porsche 911 2.4 Targa combineert de klassieke elegantie van het 911 model met de innovatieve kenmerken van de Targa lijn. Met zijn unieke open dak-ontwerp en krachtige prestaties biedt de 2.4 Targa een rijervaring als geen ander.

Wat zijn de prestaties van de Porsche 911 2.4 Targa?

De Porsche 911 2.4 Targa levert uitstekende prestaties, dankzij de krachtige 2,4 liter motor en de state of the art technologie die Porsche in dit model heeft geïntegreerd. Hierdoor kun je genieten van een geweldige combinatie van snelheid, handling en comfort.

Wat is de prijs van de Porsche 911 2.4 Targa?

De prijs van de Porsche 911 2.4 Targa varieert afhankelijk van de specifieke configuratie en opties die je kiest. Voor de meest actuele prijzen adviseren we om de officiële Porsche website te bezoeken of contact op te nemen met een lokale Porsche dealer.

Is de Porsche 911 2.4 Targa geschikt voor dagelijks gebruik?

Ondanks zijn sportieve aard is de Porsche 911 2.4 Targa ontworpen met het oog op dagelijks gebruik. Met zijn comfortabele interieur, ruime bagageruimte en uitstekende betrouwbaarheid kan deze auto zowel als dagelijkse auto als voor speciale gelegenheden worden gebruikt.

Picture of Hugo van Duin
Hugo van Duin
Hoofd redacteur bij Prestige Automotive
Deel dit bericht:

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en reviews van Prestige Automotive.

Deze website maakt gebruik van cookies

Wij maken gebruik van cookies om de optimale gebruikerservaring te bieden.