Porsche 911 GT3 RS is de ultieme sportwagen

Belangrijkste punten

  • Iconische sportwagen: De Porsche 911 GT3 RS staat bekend om zijn superieure prestaties, aerodynamische carrosserie en lichtgewicht constructie.
  • Krachtige motor: De auto is uitgerust met een 4,0 liter flat six motor die 525 pk en 465 Nm koppel levert, wat zorgt voor een responsieve en opwindende rijervaring.
  • Geavanceerde technologie: De 911 GT3 RS is voorzien van Porsche Stability Management (PSM) en Porsche Active Suspension Management (PASM) voor optimale controle en aanpasbare demping.
  • Lichtgewicht constructie en aerodynamisch ontwerp: Porsche heeft gebruik gemaakt van lichtgewicht materialen zoals aluminium en koolstofvezel om het gewicht te verminderen en de prestaties te verbeteren, terwijl het aerodynamische ontwerp zorgt voor efficiëntie en stabiliteit.
  • Luxueus interieur: Het interieur van de GT3 RS is ontworpen met comfort en gemak in gedachten, met lederen kuipstoelen, koolstofvezel sierdelen en een geavanceerd infotainmentsysteem voor een ultieme rijervaring.

Inhoudsopgave

Porsche’s 911 GT3 RS is een van de meest legendarische sportwagens aller tijden, bekend om zijn superieure prestaties en dynamische rijeigenschappen. Het is al sinds het eind van de jaren zestig het vlaggenschip van Porsche, dat door zijn technische kwaliteiten voortdurend wordt verfijnd om een opwindende rijervaring te bieden. De Porsche 911 GT3 RS onderscheidt zich van de concurrentie met zijn aerodynamische carrosserie, lichtgewicht constructie en krachtige motor die ongelooflijk veel vermogen en snelheid levert. Van circuitdagen tot weekendritten, de Porsche 911 GT3 RS biedt bestuurders een ongeëvenaarde ervaring telkens wanneer ze achter het stuur kruipen.

Overzicht van de Porsche 911 GT3 RS

De Porsche 911 GT3 RS is een werkelijk iconische sportwagen, vervaardigd met de grootste precisie om een opwindende rijervaring te bieden. Het is al meer dan 50 jaar het vlaggenschip van Porsche en wordt nog steeds geroemd om zijn prestaties, design en technologie. Deze auto heeft een aerodynamische carrosserie met een lichtgewicht constructie en een krachtige motor die een enorm vermogen en snelheid levert. De Porsche 911 GT3 RS heeft ook unieke kenmerken zoals grotere luchtinlaten aan de voorzijde, een vaste achtervleugel en een door Porsche ontwikkeld veersysteem voor een superieur weggedrag op elk weg- of circuitoppervlak.

Porsche 911 GT3 RS generaties

De Porsche 911 GT3 RS beschikt over de meest geavanceerde technologie ter wereld. Hij is uitgerust met Porsche Stability Management (PSM), dat met behulp van sensoren continu de tractie-, rem- en acceleratiekrachten controleert om onder alle omstandigheden een optimale controle te behouden. Bovendien kan de bestuurder dankzij het Porsche Active Suspension Management (PASM) de dempingskracht aanpassen aan zijn persoonlijke voorkeuren of rijomstandigheden.

Porsche 911 GT3 RS overzicht

Voor wie op zoek is naar een ultieme rijervaring is er geen betere keuze dan de Porsche 911 GT3 RS. Zijn combinatie van aerodynamica, lichtgewicht constructie en krachtige motor levert ongelooflijke prestaties op zowel straat- als circuitdagen. Met Porsche’s geavanceerde technologieën zoals PSM en PASM geïntegreerd in de auto, kan geen enkele andere sportwagen tippen aan zijn dynamische rijeigenschappen of opwindende gevoel achter het stuur.

Porsche’s verfijning van de 911 GT3 RS

Porsche heeft de 911 GT3 RS in de loop der jaren voortdurend verfijnd door subtiele verbeteringen aan te brengen in het ontwerp en de techniek, wat heeft geresulteerd in een auto met ongeëvenaarde prestaties. De ingenieurs van Porsche hebben zich gericht op het creëren van een auto met superieure handling en dynamische controle, zodat bestuurders kunnen genieten van maximale opwinding achter het stuur. Dankzij hun expertise heeft Porsche een auto ontworpen met een aerodynamische carrosserievorm, een lichtgewicht constructie en een krachtige motor die zorgt voor een opwindende rijervaring.

Porsche 911 GT3 RS handling

Interieur- en exterieurdesign

Porsche’s verfijning van de Porsche 911 GT3 RS omvat zowel visuele designelementen als technische engineeringelementen. Wat het uiterlijk betreft, heeft Porsche de buitenkant van de Porsche 911 GT3 RS aangepast met grotere luchtinlaten voor meer koeling, breder uitlopende spatborden voor meer stabiliteit bij hoge snelheden en een vaste achtervleugel voor extra downforce. Ook het interieur van de Porsche 911 GT3 RS onderging verfijningen voor meer comfort tijdens het rijden. Porsche voegde met leder beklede kuipstoelen en koolstofvezel sierdelen toe om de auto een luxueuzere uitstraling te geven en tegelijkertijd het gewicht laag te houden en het zicht vanuit de cockpit te verbeteren.

Porsche 911 GT3 RS downforce

Technische verbeteringen

Op technisch vlak heeft Porsche talrijke verbeteringen aangebracht om ervoor te zorgen dat zijn auto’s constante prestaties leveren, ongeacht de factoren van de rijomstandigheden of het wegdek. Porsche heeft dit model uitgerust met zijn Porsche Stability Management (PSM) systeem dat met behulp van sensoren de tractie-, rem- en acceleratiekrachten bewaakt om onder alle omstandigheden een optimale controle te behouden. Het is ook uitgerust met Porsche Active Suspension Management (PASM), waarmee bestuurders de dempingskracht kunnen aanpassen aan hun voorkeuren of aan bepaalde omstandigheden die ze tijdens het rijden tegenkomen.

Porsche 911 GT3 RS verbeteringen

Aerodynamisch ontwerp en lichtgewicht constructie

De Porsche 911 GT3 RS is een ware weergave van het streven van Porsche naar uitmuntende techniek. De ingenieurs van Porsche hebben een aerodynamische carrosserievorm ontwikkeld die er niet alleen ongelooflijk uitziet, maar ook superieure prestaties levert in alle rijomstandigheden. Met grotere luchtinlaten voor meer koeling, breder uitlopende spatborden voor meer stabiliteit bij hoge snelheden en een vaste achtervleugel voor extra downforce heeft Porsche de 911 GT3 RS ontworpen als een van de meest aerodynamisch efficiënte sportwagens op de weg. De auto is nog lichter en aerodynamischer dan de Porsche GT3 Clubsport.

Wielen van de GT3 RS

De Porsche 911 gt3 rs wordt standaard geleverd met 20 inch voor en 21 inch achter gesmeden alumium wielen. Als optionele extra kan er gekozen worden voor bronze gesmede aluminium lichtgewicht wielen voor een extra € 2.966. Als onderdeel van het Weissach pakket, voor € 35.000, kan er ook nog gekozen worden voor magnesium lichtgewicht velgen. Deze zijn als onderdeel van het Weissach pakket een gratis optioneel extra. Ook wordt de auto standaard geleverd met Michelin Pilot Sport Cup 2 banden.

Porsche 911 GT3 RS wielen

Carrosserie

Naast het aerodynamische ontwerp heeft Porsche in de Porsche 911 GT3 RS lichtgewicht constructiematerialen verwerkt. De auto heeft een lichtgewicht aluminium chassis en carrosseriepanelen van koolstofvezel die het totale gewicht verminderen en tegelijkertijd voor stevigheid en stijfheid zorgen. Deze combinatie van lichtgewicht materialen en geavanceerde techniek resulteert in betere prestaties met meer wendbaarheid en acceleratie.

Porsche 911 GT3 RS carrosserie

Interieur

Het interieur van de Porsche 911 GT3 RS is ontworpen met het oog op comfort en gemak. Porsche heeft met leder beklede kuipstoelen toegevoegd voor maximaal comfort tijdens lange ritten, evenals koolstofvezel sierdelen voor een luxueuzere uitstraling zonder extra gewicht aan de auto toe te voegen. Om het zicht vanuit de cockpit te verbeteren, heeft Porsche grotere zijspiegels geïnstalleerd, en een geïntegreerd achteruitkijkcamerasysteem helpt de bestuurder vol vertrouwen veilig achteruit te rijden.

Porsche 911 GT3 RS stoelen

Het dashboard en infotainmentsysteem van de Porsche 911 GT3 RS is ontworpen om een soepele rijervaring te bieden, terwijl het tegelijkertijd een breed scala aan informatie en functies biedt. Het centraal geplaatste scherm biedt een helder en overzichtelijk beeld van de belangrijkste informatie, zoals navigatie, radio en media. Het infotainmentsysteem van de GT3 RS is ook uitgerust met een breed scala aan connectiviteitsopties, waaronder Bluetooth, Apple CarPlay en Android Auto. Dit maakt het gemakkelijk om jouw smartphone te verbinden en toegang te krijgen tot jouw favoriete muziek, navigatie-apps en meer. Bovendien is er ook een optionele Bose-geluidsinstallatie beschikbaar, die een uitstekende geluidskwaliteit levert voor een nog betere rijervaring.

Porsche 911 GT3 RS interieur

Geheel genomen

Over het geheel genomen heeft Porsche met de Porsche 911 GT3 RS een iconische sportwagen gecreëerd door superieure aerodynamica, geavanceerde techniek en lichtgewicht constructiematerialen te combineren in één pakket. Met zijn unieke designkenmerken en technologische vooruitgang is het geen wonder dat deze legendarische auto jaar na jaar een van de best verkochte modellen van Porsche blijft. Door bestuurders een opwindende rijervaring te bieden telkens wanneer ze achter het stuur kruipen, is het gemakkelijk te zien waarom dit model een icoon zal blijven, zelfs over tientallen jaren.

Porsche’s krachtige motor en superieure prestatie

Specificaties

De Porsche 911 GT3 RS heeft een krachtige 4,0-liter flat-six motor die 525 pk en 465 Nm koppel produceert, waardoor het een van de meest responsieve auto’s op de weg is. Daarnaast heeft de auto een toelaatbaar totaalgewicht van 1.795 kg en een 345 kg maximaal laadvermogen. De maximale bodemvrijheid tussen de grond en watergevoelige onderdelen, zoals de stalen vering, is 100 mm. De hellingshoek van de stalen vering is tussen de 6,2 graden en 9,8 graden en de drempelhoek is 10,6 graden. De ingenieurs van Porsche hebben hard gewerkt om ervoor te zorgen dat deze wagen superieure prestaties levert in alle rijomstandigheden, van straten in de stad tot snelle circuits.

Porsche 911 GT3 RS responsieve

Om de prestaties verder te verbeteren, heeft Porsche de Porsche DubbeleKoppeling (PDK) geïntegreerd, zijn transmissiesysteem met dubbele koppeling dat bliksemsnelle schakelingen biedt voor een snellere acceleratie en een directere respons. Porsche heeft ook titanium drijfstangen gebruikt bij de constructie van de motor, waardoor de componenten lichter zijn en het totale vermogen toeneemt.

Porsche 911 GT3 RS PDK

Stuurprecisie

De Porsche 911 GT3 RS heeft ook Dynamic Engine Mounts die trillingen helpen verminderen en de stuurprecisie verbeteren. Dit gebeurt met behulp van hydraulische, met vloeistof gevulde steunen die zich dynamisch aanpassen aan het wegdek of de rijomstandigheden, zodat bestuurders een soepele en comfortabele rit ervaren, zelfs in scherpe bochten of bij hoge snelheden.

Porsche 911 GT3 RS scherpe bochten

Tot slot heeft Porsche het uitlaatsysteem van de Porsche 911 GT3 RS zo afgesteld dat het een agressief geluid produceert telkens wanneer het gaspedaal wordt ingetrapt. Dit zorgt voor een spannende rijervaring en geeft de bestuurder een gevoel van kracht en controle op de weg.

De Porsche 911 GT3 RS rijervaring

De rijervaring van de Porsche 911 GT3 RS is ongeëvenaard. Telkens wanneer je achter het stuur kruipt, voel je de kracht en het koppel van de 4,0-liter vlakke zescilindermotor van Porsche, die 525 pk en 465 Nm levert en superieure prestaties levert op allerlei terreinen en onder alle omstandigheden. Hiermee kan hij van 0 tot 100 km/u acceleren in 3,2 seconden en een topsnelheid van 296 km/u behalen. De dubbele koppeling van de Porsche Doppelkupplung (PDK) schakelt bliksemsnel, zodat de GT3 RS bij elke druk op het gaspedaal onmiddellijk reageert. De ingenieurs van Porsche hebben ook titanium drijfstangen in de constructie van de motor verwerkt, waardoor deze lichter en krachtiger is.

Porsche 911 GT3 RS rijervaring

Opwindende rit

De Porsche 911 GT3 RS beschikt ook over Dynamic Engine Mounts voor meer stuurprecisie en meer stabiliteit. De steunen zijn met vloeistof gevuld en passen zich automatisch aan het wegdek of de rijomstandigheden aan, zodat ze zelfs in scherpe bochten of bij hoge snelheden soepel blijven rijden. Bovendien heeft Porsche het uitlaatsysteem van de auto zo afgesteld dat het bij het accelereren een grommend geluid produceert, wat elke keer dat je achter het stuur kruipt voor een opwindende rit zorgt. Ook is de GT3 RS als een echte sportwagen aangedreven op zijn achterwielen.

Porsche 911 GT3 RS bochten

Optimale acceleratie

Qua design heeft Porsche zichzelf overtroffen: de Porsche 911 GT3 RS is aerodynamisch geoptimaliseerd om de luchtweerstand te verminderen en de prestaties te verbeteren. De lichtgewicht constructie maakt gebruik van aluminium in plaats van staal voor de panelen en het frame, waardoor de auto licht blijft voor optimale acceleratie.

Porsche 911 GT3 RS luchtweerstand

Al deze kenmerken komen perfect samen om een iconische sportwagen te creëren die elke keer dat je achter het stuur kruipt een werkelijk opwindende rijervaring biedt – een die ook over tientallen jaren legendarisch zal blijven. De Porsche 911 GT3 RS is een meesterwerk op het gebied van auto’s. Dankzij zijn superieure techniek en design en de geavanceerde technologie heeft Porsche met de Porsche 911 GT3 RS een onvergetelijke rijervaring gecreëerd.

Afbeeldingen afkomstig van: Porsche media en Porsche

Hugo van Duin
Hugo van Duin
Hoofd redacteur bij Prestige Automotive
Deel dit bericht:

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en reviews van Prestige Automotive.

Deze website maakt gebruik van cookies

Wij maken gebruik van cookies om de optimale gebruikerservaring te bieden.