Koopwijzer: occasion Porsche 997 911 (2004-2012)

Belangrijkste punten

  • De Porsche 997 is geproduceerd tussen 2004 en 2012 en is een geliefd model onder Porsche fans vanwege zijn uitstekende rijeigenschappen en iconische design met de ronde koplampen.
  • De 997 is beschikbaar in verschillende uitvoeringen zoals coupé, cabriolet en Targa, en met verschillende motoren, waaronder de beroemde flat Six motor van Porsche.
  • Voordat je een Porsche 997 koopt, moet je vragen overwegen zoals je budget, de gewenste uitvoering, transmissie, kilometerstand en bereidheid om te investeren in onderhoud en reparaties.
  • De Porsche 997 is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen zoals Carrera, Carrera S, GT3, Turbo en Turbo S, elk met unieke specificaties en kenmerken.
  • Er zijn enkele ultieme versies van de Porsche 997, zoals de GT3 RS, Sport Classic en GT2 RS, die bijzonder geliefd zijn bij Porsche liefhebbers.

Inhoudsopgave

Porsche 997 – een overzicht

De Porsche 997 (zesde generatie) is een sportauto die tussen 2004 en 2012 werd geproduceerd door de Duitse autofabrikant Porsche. Het was de opvolger van de succesvolle 996 reeks en is een van de meest geliefde modellen onder Porsche fans vanwege zijn uitstekende rijeigenschappen en iconische design met de ronde koplampen.

De 997 is beschikbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder coupé, cabriolet en Targa. Het is ook verkrijgbaar met verschillende motoren, waaronder de beroemde flat Six motor van Porsche. Deze sportwagen heeft een legendarische reputatie opgebouwd als een van de meest opwindende en betrouwbare sportauto’s van zijn tijd.

Porsche 977 911 GT2

We laten je 5 vragen zien die je jezelf moet stellen voordat je koopt

De Porsche 911 997 is een indrukwekkende sportauto die je het gevoel geeft dat je op de top van de wereld bent. Maar voordat je besluit om er een te kopen, zijn er enkele belangrijke vragen die je jezelf moet stellen. Hier zijn vijf vragen om je te helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing:

Wat is je budget?

Porsche 997 ’s zijn er in verschillende prijsklassen, afhankelijk van het model, de leeftijd en de km-stand. Bepaal wat je bereid bent te betalen en houd daar rekening mee bij het zoeken naar een geschikt model.

Porsche 977 911 GT2 RS

Welke uitvoering past bij jouw levensstijl?

De Porsche 997 is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder coupé, cabriolet en Targa. Welke uitvoering het beste bij jouw levensstijl past, hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Bedenk of je een open dak wilt, hoeveel passagiers je mee wilt nemen en hoeveel bagageruimte je nodig hebt.

Wil je een handgeschakelde of automatische transmissie?

De Porsche 997 is beschikbaar met zowel handgeschakelde als automatische transmissies. Welke transmissie het beste bij jou past, hangt af van je rijstijl en persoonlijke voorkeur.

Porsche 977 911 handgeschakeld

Wil je een auto met hoge kilometerstand of een lage kilometerstand?

Een Porsche 997 met een hoge kilometerstand kan aantrekkelijk zijn vanwege de lagere prijs, maar het kan ook leiden tot hogere onderhoudskosten. Een Porsche 997 met een lage kilometerstand is vaak duurder, maar kan wel in waarde stijgen op de lange termijn.

Ben je bereid om te investeren in onderhoud en reparaties?

Het onderhoud van een Porsche 997 kan duur zijn. Voordat je er een koopt, is het belangrijk om te overwegen of je bereid bent om te investeren in onderhoud en reparaties om de auto in goede staat te houden.

Porsche 977 911 motor

Lichaamsvorm – Coupé, Cabriolet en Targa

De Porsche 997 is een van de meest iconische sportauto’s van Porsche en is verkrijgbaar in drie verschillende lichaamsvormen: coupé, cabriolet en Targa. Elk van deze lichaamsvormen biedt unieke voordelen en kenmerken, die we hieronder zullen bespreken:

Coupé

De Porsche 997 coupé is een stijlvolle en elegante sportauto met twee deuren en plaats voor twee passagiers. Het interieur is ergonomisch ontworpen voor de bestuurder en biedt veel comfort tijdens het rijden. Het dak van de coupé is vast, waardoor het interieur beter geïsoleerd is tegen geluiden van buitenaf. Het ontwerp van de coupé zorgt ervoor dat de auto aerodynamischer is dan de andere lichaamsvormen, wat resulteert in betere prestaties op hogere snelheden.

Porsche 977 911 Carrera 4S

Cabriolet

De Porsche 997 cabriolet is een sportauto met een open dak, waardoor de bestuurder en passagier van de zon en de wind kunnen genieten tijdens het rijden. Het dak van de cabriolet is elektrisch bedienbaar en kan gemakkelijk worden geopend of gesloten met een druk op de knop. Het interieur van de cabriolet biedt veel comfort en ruimte voor twee passagiers en is uitgerust met de nieuwste technologieën en functies die het rijden nog leuker maken.

Porsche 977 911 Cabriolet

Targa

De Porsche 997 Targa is een unieke sportauto met een open dak en een glazen dakpaneel dat kan worden geopend en gesloten. Het ontwerp van de Targa combineert de voordelen van de cabriolet en de coupé, waardoor het de ideale keuze is voor mensen die willen genieten van de open lucht zonder concessies te doen aan het comfort en de prestaties van de auto. Het interieur van de Targa is stijlvol en biedt veel ruimte en comfort voor twee passagiers.

Porsche 977 911 Targa 4S

Uitvoeringen

De Porsche 997 is een sportauto die verkrijgbaar is in verschillende uitvoeringen, elk met hun eigen unieke specificaties en kenmerken. Hieronder bespreken we de belangrijkste uitvoeringen van de Porsche 997:

Carrera

De Porsche 997 Carrera is de standaarduitvoering van de 997 en beschikt over een 3,6-liter zescilinder boxermotor die een vermogen van 325 pk levert. De Carrera is verkrijgbaar als coupé, cabriolet en Targa en biedt uitstekende prestaties en een hoog niveau van comfort en luxe.

Porsche-977-Carrera

Carrera S

De Porsche 997 Carrera S is een upgrade van de standaard Carrera en beschikt over een 3,8-liter zescilinder boxermotor die een vermogen van 355 pk levert. De Carrera S heeft een sportievere uitstraling en biedt nog betere prestaties dan de Carrera.

Porsche 977 911 Carrera 2

GT3

De Porsche 911 GT3 is een sportievere versie van de Carrera en beschikt over een 3,6-liter zescilinder boxermotor die een vermogen van 415 pk levert. De GT3 is ontworpen voor maximale prestaties en heeft een meer racegerichte uitstraling en geavanceerde technologieën, zoals PASM (Porsche Active Suspension Management), PSM (Porsche Stability Management) en Bi Xenon met led dagrijverlichting.

Porsche 977 911 GT3

Turbo

De Porsche 911 Turbo is een krachtige versie van de 997 en beschikt over een 3,6-liter zescilinder boxermotor die een vermogen van 480 pk levert. De Turbo biedt uitstekende prestaties en beschikt over een geavanceerd vierwielaandrijvingssysteem en een verbeterde aerodynamica.

Porsche-977-911 Turbo

Turbo S

De Porsche 997 Turbo S is de meest geavanceerde en krachtige versie van de 997 en beschikt over een 3,8-liter zescilinder boxermotor die een vermogen van 530 pk levert. De Turbo S biedt een indrukwekkende acceleratie en topsnelheid, evenals een geavanceerde vierwielaandrijving en een groot aantal innovatieve technologieën en functies.

Porsche 977 911 Turbo S

Motoren van de 997

De Porsche 997 is uitgerust met verschillende motoren, afhankelijk van de uitvoering. Hieronder bespreken we de belangrijkste motoren die in de Porsche 997 worden gebruikt:

3,6-liter zescilinder boxermotor

Deze motor wordt gebruikt in de Carrera en Carrera 4 uitvoeringen van de Porsche 997 en levert een vermogen van 325 pk en een koppel van 370 Nm. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak of een optionele PDK-transmissie met zeven versnellingen en dubbele koppeling.

3,8 liter zescilinder boxermotor

Deze motor wordt gebruikt in de Carrera S, 4S, en GTS-uitvoeringen van de Porsche 997 en levert een vermogen van 355 pk tot 408 pk en een koppel van 400 Nm tot 420 Nm. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak of een optionele PDK-transmissie met zeven versnellingen.

Porsche 977 911 GT3 3.8 liter

3,8 liter zescilinder boxermotor met turbo (Porsche 997 Turbo S)

Deze motor heeft een vermogen van 530 pk en een koppel van 700 Nm. De motor heeft een maximaal toerental van 6.750 RPM en heeft een acceleratie van 0-100 km/u in 3,3 seconden. Deze motor werd geproduceerd van 2006 tot 2012.

4,0 liter zescilinder boxermotor (Porsche 997 GT3 RS 4.0)

Deze motor heeft een vermogen van 500 pk en een koppel van 460 Nm. De motor heeft een maximaal toerental van 8.250 RPM en heeft een acceleratie van 0-100 km/u in 3,9 seconden. Deze motor werd geproduceerd in een gelimiteerde oplage van slechts 600 exemplaren in 2011.

Ultieme versies van de Porsche 997

De Porsche 997 is in de loop der jaren in verschillende uitvoeringen geproduceerd, maar er zijn een aantal ultieme versies die bijzonder geliefd zijn bij Porsche liefhebbers. Hieronder bespreken we enkele van deze ultieme versies:

Porsche 911 GT3 RS

De Porsche 911 GT3 RS is een van de meest begeerde versies van de 997. Deze sportauto heeft een lichtgewicht carrosserie en beschikt over een krachtige 4,0 liter zescilinder boxermotor die een vermogen van 500 pk levert. De GT3 RS heeft een meer racegerichte uitstraling en beschikt over een groot aantal geavanceerde technologieën, zoals PASM (Porsche Active Suspension Management) en PSM (Porsche Stability Management).

Porsche 977 911 GT3 RS

Porsche 911 Sport Classic

De Porsche 911 Sport Classic is een bijzondere en zeldzame versie van de 997. Deze sportauto beschikt over een 3,8-liter zescilinder boxermotor die een vermogen van 408 pk levert en heeft een unieke carrosserie met verschillende retro-elementen. De Sport Classic heeft ook een aantal exclusieve functies, zoals een speciaal ontworpen uitlaatsysteem en een handgeschakelde zesversnellingsbak.

Porsche 977 911 Sport Classic

Porsche 911 GT2 RS

De Porsche 911 GT2 RS is een extreme en krachtige versie van de 997. Deze sportauto beschikt over een 3,6-liter zescilinder boxermotor die een vermogen van 620 pk levert en heeft een topsnelheid van 330 km/u. De GT2 RS heeft een lichtgewicht carrosserie en beschikt over geavanceerde aerodynamica en technologieën.

Porsche 911 997 GT2 RS

Kortom, de Porsche 997 heeft een aantal ultieme versies die bijzonder geliefd zijn bij Porsche liefhebbers. Of je nu op zoek bent naar een sportauto met uitstekende prestaties en een racegerichte uitstraling, of juist naar een unieke en zeldzame versie van de 997, er is altijd wel een Porsche 997 die aan jouw wensen voldoet.

Foto van Hugo van Duin
Hugo van Duin
Hoofd redacteur bij Prestige Automotive
Deel dit bericht:

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en reviews van Prestige Automotive.

Deze website maakt gebruik van cookies

Wij maken gebruik van cookies om de optimale gebruikerservaring te bieden.