Porsche 911 GTS: De ultieme combinatie van sportiviteit en dagelijks gebruiksgemak

Belangrijkste punten

 • De Porsche 911 GTS, geïntroduceerd in 2011, is een sportievere versie van de Carrera S, met behoud van dagelijks gebruiksgemak en comfort.
 • Kenmerkende eigenschappen van de GTS zijn onder andere een krachtigere motor, verbeterde ophanging, sportuitlaat, exclusieve designelementen en een sportief, luxueus interieur.
 • De GTS levert indrukwekkende prestaties, met een 0-100 km/u tijd van 3,3 seconden (met het Sport Chrono Pakket) en een topsnelheid van 306 km/u.
 • De Porsche 911 Carrera GTS biedt betere prestaties en unieke ontwerpelementen in vergelijking met de standaard Carrera, maar is ook duurder.
 • Het exterieurdesign van de GTS combineert klassieke 911 stijlelementen met moderne, sportieve accenten, zoals het Sport Design pakket en zwarte exterieuraccenten.
 • Ondanks zijn sportieve karakter is de 911 GTS geschikt voor dagelijks gebruik en biedt uitstekend rijcomfort, geavanceerde technologieën en connectiviteitsopties, en is ook zeer capabel op het circuit.

Inhoudsopgave

De Porsche 911 is al decennia lang een icoon in de wereld van sportwagens. In dit artikel zullen we dieper ingaan op één van de meest begeerde modellen van de 911 reeks, namelijk de Porsche 911 GTS. Met zijn unieke mix van sportiviteit, prestaties en dagelijks gebruiksgemak is de GTS een favoriet onder autoliefhebbers. In deze uitgebreide gids bespreken we de geschiedenis van de Porsche 911 GTS, zijn kenmerkende eigenschappen, prestaties en nog veel meer. Laten we beginnen!

Geschiedenis van de Porsche 911 GTS

De Porsche 911 is een tijdloos icoon dat sinds zijn introductie in 1963 de harten van autoliefhebbers over de hele wereld heeft veroverd. Door de jaren heen zijn er talloze varianten op de markt gebracht, waaronder de Carrera, Targa, Turbo en GT3. De Porsche 911 GTS, geïntroduceerd in 2011, is een model dat het beste van deze varianten combineert.

Porsche 911 GTS voorkant

Het idee achter de GTS is om een sportievere versie van de Carrera S te bieden, zonder in te boeten aan het dagelijks gebruiksgemak en comfort. De letters ‘GTS’ staan voor ‘Gran Turismo Sport’ en zijn eerder gebruikt voor andere Porsche modellen zoals de 904 en de 928. De GTS is sinds zijn introductie een succesvolle aanvulling op de 911 reeks en is inmiddels verkrijgbaar in verschillende carrosserievarianten, zoals de coupé, cabriolet en Targa.

Kenmerken van de Porsche 911 GTS

De Porsche 911 GTS onderscheidt zich op verschillende vlakken van andere 911 modellen. Enkele kenmerken die de GTS uniek maken, zijn:

 • Een krachtigere motor: De GTS beschikt over een 3,0 liter twin turbo boxermotor met een vermogen van 480 pk, wat aanzienlijk meer is dan de standaard Carrera S.
 • Verbeterde ophanging: De GTS is uitgerust met Porsche Active Suspension Management (PASM), een adaptief dempingssysteem dat zorgt voor een optimale balans tussen sportiviteit en comfort.
 • Sportuitlaat: De GTS heeft een speciaal ontworpen sportuitlaatsysteem, dat zorgt voor een opwindend en kenmerkend geluid, wat bijdraagt aan de algehele rijervaring. Lees meer over de uitlaatsystemen van de Porsche 911 in ons artikel.
 • Exclusieve designelementen: De GTS heeft verschillende unieke designelementen, zoals zwarte exterieuraccenten, specifieke GTS logo’s en een licht gewijzigde voor- en achterkant.
 • Interieur: Het interieur van de GTS biedt een combinatie van sportiviteit en luxe, met onder andere Alcantara bekleding, speciale GTS logo’s en een hoogwaardig audiosysteem.

Prestaties en rijervaring

De Porsche 911 GTS biedt een indrukwekkende rijervaring die het midden houdt tussen de Carrera S en de meer hardcore GT3. Met zijn krachtige motor, verbeterde ophanging en sportuitlaat levert de GTS uitstekende prestaties op zowel het circuit als op de openbare weg. Enkele prestatiecijfers van de GTS zijn:

 • 0-100 km/u: 3,3 seconden (met het Sport Chrono Pakket)
 • Topsnelheid: 306 km/u
 • Gewicht: 1.450 kg
Porsche 911 Carrera GTS prestaties

De GTS biedt een uitstekende wegligging en stabiliteit dankzij de brede banden en het adaptieve dempingssysteem. Het is een auto die je met vertrouwen door bochten kunt sturen en die uitblinkt in snel accelereren en krachtig remmen. De GTS is dan ook een perfecte keuze voor liefhebbers die op zoek zijn naar een sportieve rijervaring zonder in te leveren op comfort en dagelijks gebruiksgemak.

Vergelijking tussen de Porsche 911 Carrera en de Carrera GTS

De Porsche 911 Carrera en Carrera GTS zijn beide uitstekende sportwagens die een opwindende en luxueuze rijervaring bieden. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen tussen deze twee modellen die het overwegen waard zijn voor potentiële kopers. In deze paragraaf zullen we enkele van deze verschillen onderzoeken om een beter beeld te krijgen van wat elk model uniek maakt.

Over het algemeen biedt de Carrera GTS betere prestaties dan de standaard Carrera. De GTS modellen zijn uitgerust met krachtigere motoren en geavanceerdere onderstel componenten, wat resulteert in snellere acceleratie, hogere topsnelheden en verbeterde wegligging. Hoewel de Carrera op zichzelf al indrukwekkende prestaties levert, is de GTS bedoeld voor degenen die op zoek zijn naar een nog sportievere rijervaring.

Porsche 911 GTS rijdend

De Carrera GTS onderscheidt zich ook op het gebied van design van de standaard Carrera. GTS modellen zijn vaak voorzien van unieke exterieurdetails, zoals donkere afwerkingselementen, speciale lichtmetalen velgen en exclusieve kleurenopties. Bovendien kunnen GTS modellen worden uitgerust met aerodynamische componenten en sportievere uitlaatsystemen voor een nog agressievere uitstraling.

Ook in het interieur zijn er verschillen tussen de Carrera en de Carrera GTS. De GTS modellen beschikken doorgaans over sportievere interieurelementen, zoals met Alcantara beklede sportstoelen, contrasterende stiknaden en unieke GTS logo’s. Dit draagt bij aan het exclusieve karakter van het model en de sportieve ambiance in het interieur.

Ten slotte is er een prijsverschil tussen de Porsche 911 Carrera en de Carrera GTS. De GTS modellen zijn over het algemeen duurder dan de standaard Carrera, vanwege hun verbeterde prestaties, exclusieve ontwerpdetails en extra uitrustingsmogelijkheden. Potentiële kopers zullen moeten afwegen of de extra kosten van de GTS de verbeterde prestaties en het exclusieve karakter rechtvaardigen.

Porsche 911 GTS achterkant

In conclusie, de Porsche 911 Carrera en Carrera GTS bieden beide een opwindende en luxueuze rijervaring, maar de GTS neemt het sportieve karakter van de 911 naar een hoger niveau met zijn extra prestaties en unieke ontwerpelementen. Kopers die op zoek zijn naar de ultieme 911 ervaring, zouden de Carrera GTS zeker moeten overwegen.

Exterieurdesign van de Porsche 911 GTS

Het exterieurdesign van de Porsche 911 GTS is een perfecte combinatie van klassieke 911 stijlelementen en moderne, sportieve accenten. Hier zijn enkele kenmerkende designelementen van de GTS die bijdragen aan zijn unieke uitstraling:

 • Sport Design pakket: De GTS is standaard uitgerust met het Sport Design pakket, dat een agressievere voorbumper, een aangepaste achterbumper en speciale zijskirts omvat. Deze elementen versterken het sportieve karakter van de auto en geven de GTS een onderscheidende look.
 • Zwarte exterieuraccenten: Een van de meest opvallende kenmerken van de GTS zijn de zwarte exterieuraccenten, zoals de zwarte luchtinlaten, zwarte uitlaateindstukken en zwarte GTS logo’s op de deuren. Deze contrasterende kleurkeuze zorgt voor een opvallend en dynamisch uiterlijk.
 • Centrale wielmoeren: De GTS heeft specifieke lichtmetalen velgen met centrale wielmoeren, wat bijdraagt aan de sportieve uitstraling en het rijgedrag van de auto. Lees meer over Porsche 911 velgen in ons artikel.
 • Targa en cabriolet uitvoeringen: De GTS is verkrijgbaar in verschillende carrosserievarianten, waaronder de targa en cabriolet, die beide een unieke uitstraling hebben en open rijplezier bieden. Lees meer over de Porsche 911 Targa en Porsche 911 Cabriolet in onze artikelen.
Porsche 911 GTS zijkant

Deze zorgvuldig ontworpen exterieurdetails zorgen ervoor dat de Porsche 911 GTS zich onderscheidt van andere 911 modellen en een onmiskenbare aanwezigheid heeft op de weg. Met zijn sportieve, maar elegante design is de GTS een lust voor het oog en een droom voor elke sportwagenliefhebber.

Capaciteiten van de Porsche 911 GTS

De Porsche 911 GTS is niet alleen een indrukwekkende sportwagen op het gebied van prestaties en design, maar biedt ook een aantal opmerkelijke capaciteiten die hem onderscheiden van andere voertuigen in zijn klasse. Ondanks zijn sportieve karakter is de 911 GTS verrassend geschikt voor dagelijks gebruik. Dankzij zijn comfortabele en goed uitgeruste interieur en relatief praktische bagageruimte is de GTS een auto die net zo goed functioneert voor woon-werkverkeer en dagelijkse ritten als voor weekenduitstapjes en lange roadtrips.

De Porsche 911 GTS biedt een uitstekend rijcomfort, zelfs op lange afstanden en bij hoge snelheden. De geavanceerde ophanging en adaptieve dempers zorgen voor een soepele en stabiele rit, terwijl de goed geïsoleerde cabine het interieurgeluid tot een minimum beperkt. Dit maakt de GTS tot een aangename metgezel voor zowel korte als lange ritten.

Porsche 911 Carrera GTS achterkant

Wat betreft technologie en connectiviteit beschikt de 911 GTS over een breed scala aan geavanceerde technologieën en connectiviteitsopties, waaronder een geïntegreerd infotainmentsysteem met navigatie, smartphone-integratie en hoogwaardige audiosystemen. Daarnaast zijn er diverse rijhulpsystemen en veiligheidsfuncties beschikbaar, zoals adaptieve cruise control, dodehoekbewaking en parkeersensoren, die het rijden in de GTS zowel veiliger als aangenamer maken.

Hoewel de 911 GTS in de eerste plaats ontworpen is als een straatauto, is hij ook zeer capabel op het circuit. Met zijn krachtige motor, geavanceerde onderstel en indrukwekkende remprestaties is de GTS een opwindende en competente machine op het circuit, waardoor eigenaren hun rijvaardigheid kunnen aanscherpen en het volledige potentieel van hun auto kunnen ervaren.

Het interieur van de Porsche 911 GTS

Het interieur van de Porsche 911 GTS straalt luxe en sportiviteit uit, met hoogwaardige materialen en een aantal unieke designelementen die de GTS ervaring compleet maken. Hier zijn enkele van de belangrijkste interieurkenmerken die bijdragen aan het comfort en de exclusiviteit van de GTS:

 • Sportstoelen Plus: Standaard in de GTS zijn de Sportstoelen Plus, die meer zijdelingse steun en een verbeterde ergonomie bieden, wat bijdraagt aan het rijcomfort tijdens langere ritten en sportieve rijervaringen. De stoelen zijn bekleed met hoogwaardig leder en Alcantara, wat zorgt voor een luxe uitstraling en een aangenaam gevoel.
 • GTS interieurpakket: Het optionele GTS interieurpakket voegt contrasterende stiksels, GTS logo’s op de hoofdsteunen en andere unieke details toe aan het interieur. Dit pakket zorgt voor een extra vleugje exclusiviteit en personalisatie.
 • Alcantara: Veel interieurelementen, zoals het stuurwiel, de versnellingspook en de armsteunen, zijn bekleed met Alcantara. Dit materiaal is niet alleen luxueus en comfortabel, maar biedt ook een uitstekende grip en een sportieve uitstraling.
 • Porsche Communication Management (PCM): De nieuwste generatie van het PCM systeem is aanwezig in de GTS, met een groot touchscreen, verbeterde connectiviteit en gebruiksvriendelijke bedieningselementen. Het systeem biedt navigatie, audio- en communicatieopties om de rijervaring te verrijken en het rijcomfort te verhogen.
 • Sfeerverlichting: Optioneel kan de GTS worden uitgerust met sfeerverlichting, die een ontspannen en uitnodigende sfeer creëert in het interieur. Dit systeem kan worden aangepast aan uw persoonlijke voorkeur en stemming, met verschillende kleuren en intensiteitsniveaus.
Porsche 911 Carrera GTS interieur

Het interieur van de Porsche 911 GTS biedt een perfecte balans tussen sportiviteit en luxe, wat resulteert in een comfortabele en aantrekkelijke omgeving voor zowel bestuurder als passagiers. De hoogwaardige afwerking en doordachte details zorgen ervoor dat elke rit in de GTS een onvergetelijke ervaring is.

Prestaties en technologie in de Porsche 911 GTS

De Porsche 911 GTS staat bekend om zijn indrukwekkende prestaties en geavanceerde technologie. Laten we dieper ingaan op enkele van de prestatie- en technologische kenmerken die deze sportwagen zo aantrekkelijk maken:

 • Motor: Afhankelijk van de generatie is de GTS uitgerust met een atmosferische of twin turbo motor, variërend in vermogen van 408 pk tot 480 pk. Deze krachtige motoren zorgen voor een opwindende rijervaring, met indrukwekkende acceleratie en een kenmerkend uitlaatgeluid. Lees meer over de uitlaat van de Porsche 911 in ons artikel.
 • PASM (Porsche Active Suspension Management): De GTS is standaard uitgerust met PASM, een adaptief dempingssysteem dat zorgt voor een uitstekende balans tussen comfort en sportiviteit. Het systeem past de demping van de schokdempers aan op basis van de rijomstandigheden, wat resulteert in een soepeler en comfortabeler rijgedrag.
 • PTV (Porsche Torque Vectoring): Dit systeem verbetert de tractie en stabiliteit van de auto door middel van gerichte remingrepen op de achterwielen en, afhankelijk van het model, een elektronisch geregeld sperdifferentieel. PTV zorgt voor een betere grip in bochten en een snellere respons op stuurinvoer.
 • PCCB (Porsche Ceramic Composite Brake): Optioneel beschikbaar op de GTS zijn de PCCB keramische remmen, die zorgen voor een verbeterde remprestatie en een lager gewicht. Deze high performance remmen zijn ideaal voor liefhebbers die hun GTS regelmatig op het circuit willen gebruiken.
Porsche 911 gts interieur

Personalisatie en accessoires voor de Porsche 911 GTS

Porsche staat bekend om de uitgebreide personalisatiemogelijkheden en accessoires die beschikbaar zijn voor hun modellen. De 911 GTS is geen uitzondering, met een breed scala aan opties om de auto aan te passen aan uw smaak en behoeften:

 • Exterieurkleuren: Er zijn verschillende carrosseriekleuren beschikbaar voor de GTS, variërend van klassiek zilver en zwart tot opvallende tinten zoals Lava Orange en Miami Blue. Dit stelt eigenaars in staat om hun GTS een persoonlijke uitstraling te geven die bij hun stijl past.
 • Interieurmaterialen en -kleuren: Naast de standaard lederen en Alcantara bekleding zijn er verschillende andere materialen en kleuren beschikbaar voor het interieur van de GTS, zoals two-tone lederen bekleding, koolstofvezel of geborsteld aluminium sierlijsten.
 • Sport Chrono Pakket: Dit optionele pakket voegt een aantal prestatiegerichte functies toe aan de GTS, zoals een sportknop voor snellere gasrespons, een dynamische motorsteun en een analoge stopwatch op het dashboard.
 • Aerodynamica en styling: Er zijn verschillende aerodynamische en styling-opties beschikbaar om de GTS een unieke uitstraling te geven, zoals een koolstofvezel dak, een GT3-geïnspireerde achtervleugel of een sportief ogende diffuser. Lees meer over de Porsche 911 bodykit-ultieme gids in ons artikel.
 • Wielen: De GTS kan worden uitgerust met verschillende wielontwerpen en -maten, die niet alleen de uitstraling van de auto beïnvloeden, maar ook de prestaties en het rijgedrag. Er zijn lichtmetalen velgen in verschillende kleuren en stijlen beschikbaar, waaronder enkele exclusief voor de GTS. Bekijk onze Porsche 911 velgen-ultieme gids voor meer informatie.
 • Porsche Exclusive Manufaktur: Voor diegenen die op zoek zijn naar nog meer personalisatie, biedt Porsche Exclusive Manufaktur de mogelijkheid om unieke kleuren, materialen en afwerkingen te kiezen die niet standaard beschikbaar zijn. Dit kan variëren van speciale verfkleuren tot op maat gemaakte interieurdetails, waardoor de GTS echt uniek wordt.
Porsche 911 gts sport chrono

Het Sport Chrono Pakket voor de Porsche 911 GTS

Het Sport Chrono Pakket is een populaire optie voor Porsche 911 GTS eigenaren die hun rijervaring nog verder willen verbeteren. Dit pakket omvat een reeks prestatiegerichte functies en technologieën die zijn ontworpen om de auto nog sportiever en responsiever te maken.

Een van de belangrijkste elementen van het Sport Chrono Pakket is het dynamische motorsteunsysteem, dat de stijfheid van de motorsteunen automatisch aanpast op basis van rijomstandigheden en rijstijl. Dit resulteert in een betere wegligging en stabiliteit, vooral tijdens snelle bochten en bij hoge snelheden.

Daarnaast biedt het Sport Chrono Pakket een aantal rijmodi om uit te kiezen, waaronder Normal, Sport, Sport Plus en Individual. Deze modi hebben invloed op verschillende aspecten van de auto, zoals de gasrespons, het schakelgedrag van de transmissie, de ophanging en de uitlaatklank. Hierdoor kunnen bestuurders de 911 GTS afstemmen op hun persoonlijke voorkeuren en rijomstandigheden.

Het Sport Chrono Pakket omvat ook een launch control functie voor modellen met een PDK transmissie, die zorgt voor een optimale acceleratie vanuit stilstand. Daarnaast is er een Sport Response knop op het stuurwiel, die de motor en transmissie tijdelijk in een extra responsieve modus plaatst voor maximale prestaties.

Porsche 911 gts wegligging

Ten slotte wordt bij het Sport Chrono Pakket een kenmerkende klok op het dashboard geleverd, die zowel als stopwatch als als een analoog en digitaal tijdsdisplay fungeert. Deze klok is niet alleen een aantrekkelijk designelement, maar kan ook worden gebruikt om rondetijden en andere prestatiegegevens vast te leggen tijdens sportief rijden.

Al met al is het Sport Chrono Pakket een waardevolle toevoeging voor Porsche 911 GTS eigenaren die hun rijervaring naar een hoger niveau willen tillen en het volledige potentieel van hun sportwagen willen benutten.

Onderhoud en aankoopadvies

Als je overweegt een Porsche 911 GTS aan te schaffen, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten:

 • Onderhoudshistorie: Zorg ervoor dat de auto goed onderhouden is en dat het onderhoud is uitgevoerd door een erkende Porsche specialist. Lees meer over het kopen van een Porsche in ons artikel.
 • Kilometerstand: Let op de kilometerstand en probeer een auto te vinden met een relatief lage kilometerstand.
 • Schadeverleden: Controleer of de auto schade heeft gehad en of deze correct is gerepareerd.
 • Carrosserievariant: Bepaal welke carrosserievariant het beste bij je past: coupé, cabriolet of targa. Lees meer over de verschillende Porsche 911 Targa modellen in ons artikel.
 • Opties: Houd rekening met de opties die je belangrijk vindt, zoals het Sport Chrono Pakket, keramische remmen of een specifiek interieurpakket.
Porsche 911 Carrera gts onderhoud

Porsche 911 GTS modellen

Sinds de introductie van de GTS in 2011 zijn er verschillende generaties en uitvoeringen van dit populaire model op de markt gebracht. We zullen enkele van de meest opvallende GTS modellen kort bespreken:

 • 997 GTS (2011): De eerste generatie van de 911 GTS, gebaseerd op de 997, was voorzien van een 3,8-liter atmosferische motor met 408 pk. De 997 GTS wordt door velen beschouwd als een van de beste en meest begeerlijke varianten van de 997 generatie. Lees meer over de Porsche 997 in ons artikel.
 • 991 GTS (2014): De 991-generatie van de 911 GTS introduceerde een aantal verbeteringen, waaronder een toename van het motorvermogen naar 430 pk. De 991 GTS was verkrijgbaar in zowel coupé, cabriolet als targa-uitvoering. Lees meer over de Porsche 911 Targa 991 in ons artikel.
 • 991.2 GTS (2017): Met de facelift van de 991 generatie stapte de GTS over naar een 3,0 liter twin turbo motor, met een vermogen van 450 pk. Dit model wordt geroemd om zijn uitstekende prestaties en rijeigenschappen.
 • 992 GTS (2022): De nieuwste generatie van de 911 GTS, gebaseerd op de 992, brengt het motorvermogen naar 480 pk en introduceert enkele nieuwe technologieën en designelementen, zoals het Porsche Communication Management (PCM) systeem en een vernieuwd interieur.
Porsche 911 Carrera gts modellen

Brandstofverbruik en uitstoot van de Porsche 911 GTS

Hoewel de Porsche 911 GTS voornamelijk bekendstaat om zijn prestaties en sportieve karakter, is het belangrijk om ook rekening te houden met het brandstofverbruik en de uitstoot. Als high performance sportwagen is de GTS misschien niet de meest efficiënte keuze, maar Porsche heeft in de loop der jaren verschillende technologieën en innovaties geïntroduceerd om het brandstofverbruik te optimaliseren en de uitstoot te verminderen.

De exacte brandstofverbruikscijfers en uitstootwaarden variëren per generatie en uitvoering van de 911 GTS, maar over het algemeen kunnen eigenaren verwachten dat het brandstofverbruik ligt tussen 9 en 12 liter per 100 kilometer. Dit is afhankelijk van factoren zoals rijstijl, rijomstandigheden en onderhoud van de auto.

Porsche 911 Carrera gts brandstofverbruik

Porsche heeft in recente generaties, zoals de 991.2 en 992 GTS, de overgang gemaakt naar twin turbo motoren, die zorgen voor betere prestaties en efficiëntie. Bovendien zijn deze modellen uitgerust met technologieën zoals start stop systemen en cilinderuitschakeling om het brandstofverbruik en de uitstoot verder te verminderen.

Hoewel de Porsche 911 GTS misschien niet de eerste keuze is voor milieubewuste kopers, biedt het model nog steeds een redelijke mate van efficiëntie gezien zijn prestatiegerichte aard. Toekomstige generaties van de 911 kunnen mogelijk nog meer geavanceerde technologieën en alternatieve aandrijflijnen bevatten om het brandstofverbruik en de uitstoot verder te verbeteren.

Conclusie

De Porsche 911 GTS is een fantastische keuze voor liefhebbers die op zoek zijn naar een sportieve, maar tegelijkertijd comfortabele en praktische sportwagen. Met zijn krachtige motor, indrukwekkende prestaties en kenmerkende designelementen, biedt de GTS een unieke rijervaring die zowel op het circuit als op de openbare weg uitblinkt. Door de verschillende generaties en uitvoeringen van de GTS is er voor elke smaak en voorkeur een geschikt model te vinden.

Porsche 911 Carrera gts rijervaring

Bij Prestige Automotive helpen we je graag bij het vinden van de perfecte Porsche 911 GTS voor jou. Bezoek onze website voor meer informatie over de beschikbare modellen en neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

Foto van Hugo van Duin
Hugo van Duin
Hoofd redacteur bij Prestige Automotive
Deel dit bericht:

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en reviews van Prestige Automotive.

Deze website maakt gebruik van cookies

Wij maken gebruik van cookies om de optimale gebruikerservaring te bieden.